Meteen naar de inhoud

10e editie Festival Circolo; podium voor acrobaten in drag, artiesten uit Marokko en Syrië en circus voor baby’s

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Van 21 tot en met 30 oktober neemt het aantal open monden, gesperde ogen en samengeknepen billen in hartje Tilburg drastisch toe. Het grootste circusfestival van Nederland strijkt dan neer in Spoorpark Tilburg voor tien dagen eigentijds circus van topkwaliteit. De 10e editie van Festival Circolo presenteert een toegankelijk en universeel programma waar de verhalen van circusartiesten die reageren op actuele vraagstukken de hoofdrol spelen. 

Welkom op Festival Circolo 2022

Meer dan ooit zet Festival Circolo in op toegankelijk. In programma en opzet. “Als je alle ballen in de lucht moet houden. Het gevoel hebt dat je over een afgrond balanceert zonder vangnet. En er dan ook nog een ‘clown’ in Rusland de wereld op z’n kop zet. Daarom is het circus juist nu belangrijk. Niet alleen als welkome afleiding, maar vooral om die werkelijkheid in een nieuw daglicht te plaatsen. Door de verhalen die artiesten in de spotlight zetten, de antwoorden en troost die ze bieden. We hopen meer dan ooit een plek te zijn waar iedereen zich welkom voelt, los van gender, herkomst, geaardheid, bestedingsruimte of fysieke mogelijkheden.” aldus de festivalorganisatie.

FIQ / Groupe Acrobatique de Tanger / Marokko

De voorstelling Fiq van Groupe Acrobatique de Tanger vertelt het verhaal over de modernisering van Marokko. Vanuit traditionele Marokkaanse acrobatiek ontwikkelt de voorstelling zich tot een modern en kleurrijk schouwspel met uitdagende hip-hop, breakdance en meiden die ‘hun mannetje’ staan.

Runa / Amer Kabbani / Syrië

Voor acrobaat Amer Kabbani is het geboorteland van zijn vader, Syrië, verworden tot een verwoeste ruïne die warme herinneringen herbergt. In RUNA wil hij zijn verleden redden van de vergetelheid, graven in zijn geschiedenis en ploeteren door de vraagstukken over identiteit, familie en conflict.

Carnivale Royale / A Queer Night by House of Circus / LGBTQI+

In de Queernight Carnivale Royal wordt diversiteit gevierd. Met verschillende queer-acts in de trapeze en op de vloer. Dragqueens Nick van der Heyden en Germain Charlat zochten een bont gezelschap artiesten bij elkaar voor een spetterende show.

Be Kind / Emilie Weisse / circus voor baby’s van 6 tot 18 maanden

Emilie Weisse maakte een speciale circusvoorstelling voor baby’s van 6 tot 18 maanden. In deze vloeiende voorstelling van geluid, kleur en beweging nemen twee artiesten de baby’s en ouders mee op een zintuiglijke reis.

Voel de warmte op Festival Circolo

De energiecrisis is voelbaar. Daardoor raken menselijke basisbehoeftes zoals eten, warmte én cultuur voor veel mensen buiten handbereik. Festival Circolo wil een plek zijn waar iedereen (grote of kleine beurs) warmte en schoonheid kan ervaren. Daarom zijn er iedere dag om 14:00 uur en 21:30 uur gratis voorstellingen te zien in het Cirkelgewelf, een gigantisch speeltoestel midden op het festivalterrein. Ook spelen de getalenteerde tweedejaars studenten van circusopleiding ACAPA dagelijks om 14:30 en 16:30 uur een gratis openluchtvoorstelling door het Spoorpark. Iedereen is welkom om plaats te nemen bij ons kampvuur en de schoonheid van het circus te ervaren.

Koop een ticket, geef een ticket

Samen met Stichting Quiet maakt Festival Circolo zich hard voor mensen die leven in stille armoede. Bezoekers met een grotere beurs krijgen de mogelijkheid om iemand in stille armoede een onvergetelijke circuservaring cadeau te doen. De organisatie verdubbelt alle donaties. Zo kunnen we het circus voor iedereen toegankelijk maken en wordt stille armoede (een beetje) dragelijker.

Over Festival Circolo 

Festival Circolo is het grootste circusfestival Nederland. Van 21 t/m 30 oktober presenteren we tien dagen lang circus van het hoogste niveau. Het festivalhart ligt in het Tilburgse Spoorpark. Festival Circolo is er voor iedereen die zijn zintuigen wil trakteren op schoonheid, spektakel en spanning. Goed- en slechthorend, goed- en slechtziend, goed- en slecht ter been, 4 of 104 jaar oud: voor iedereen is er een plek op ons festival.

 

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands