Meteen naar de inhoud

JongeMakersPlatform: Verduurzaming vraagt om samenwerking

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

De raad werkt momenteel aan een advies over verduurzaming van de culturele en creatieve sector en de media. Voorzitter Kristel Baele en raadslid Deirdre Carasso vroegen het JongeMakersPlatform om mee te denken op dit thema en met ideeën te komen. De raad wil met name weten hoe zij als nieuwe generatie jonge makers aankijken tegen verduurzaming en de dilemma’s die daarbij komen kijken.

Kristel Baele over het gesprek: “Dit onderwerp leeft bij de huidige generatie van jonge makers. Tegelijkertijd levert het in hun dagelijkse praktijk dilemma’s op. De ideeën en voorbeelden uit het gesprek scherpen onze analyse.”

De jonge makers discussieerden ook over de noodzaak van samenwerking om tot verduurzaming te komen. Bewustzijn van de noodzaak tot verduurzaming is er vaak wel. Nu gaat het om gedragsverandering en die moet in gezamenlijkheid gebeuren, was een van de conclusies.

De raad neemt de ideeën en input van het JongeMakersPlatform mee in het advies over verduurzaming van de culturele en creatieve sector. Dat advies wordt verwacht in juni van dit jaar.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands