Meteen naar de inhoud

Het NUT en Stadsschouwburg Utrecht presenteren: De Holidayshow  Theater, spelshow en diner vol glitter, glamour en prrrijzen. 

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Op donderdag 26 oktober 2023 gaat De Holidayshow in première, het najaarsspektakel van het NUT i.s.m. de Stadschouwburg Utrecht. Op zondag 4 juni jl. is de kaartverkoop gestart via de website van de schouwburg. De voorstelling speelt een maand lang elke donderdag t/m zondag op een nog geheime locatie in Utrecht. Regie is handen van Ellen Goemans, tekst en spel door Joep Hendrikx, Floor Leene en Greg Nottrot. 

Het is zaterdagavond 3 februari 1990 en een kleine Greg Nottrot schuift voor de televisie. Natte haartjes, pyjama, bakje chips. Van 20:15 tot 21:51 staat de avond in het teken van glitter en glamour, van André Hazes in een glimmend paars pak en bovenal van heel veel prijzen. Met een oogverblindende glimlach opent de held van De Holidayshow de avond: hierrr is Frank Masmeijer!

Over De Holidayshow

We spoelen vooruit in de tijd: het is 2014 en Frank Masmeijer wordt opgepakt voor cocaïnesmokkel. Wat is er in vredesnaam gebeurd tussen de tijd van confettikanonnen en het nu? Was hij al die tijd een boef in een glitterjasje of is hij het slachtoffer van ronkende beloftes die te mooi waren om waar te zijn? Tijdens De Holidayshow bezoek je een compleet verzorgde, theatrale XL-quizavond, over de opkomst en ondergang van spelshow-icoon Frank Masmeijer. Een vrolijke en verwarrende confrontatie met je eigen winnaarsmentaliteit en verwachting versus realiteit.

Het NUT en de toekomst van geld

Ieder jaar gaat het NUT los op een maatschappelijk thema en dit jaar doorbreken ze taboes over geld. Eerder leerden kleuters van de mythische koning Midas over hebzucht en waarde in de voorstelling King bling bling en deze zomer klopt Greg Nottrot het geld uit zakken ten behoeve van wereldverbetering tijdens Goed goud geld. De voorstelling van De Holidayshow is de laatste grote voorstelling van het NUT rondom dit thema. Omdat theater er niet alleen is om naar te kijken, maar vooral ook om over te praten, gaat ook deze voorstelling geheel in stijl van het gezelschap gepaard met een diner.

Praktisch

Wie: Het NUT i.s.m. de Stadsschouwburg Utrecht

Regie: Ellen Goemans

Tekst & spel: Joep Hendrikx, Floor Leene en Greg Nottrot

Beeld: Sjoerd Derine

Wat: De Holidayshow

Waar: Nog geheim

Wanneer: Vanaf 26 oktober t/m 26 november (do t/m zondag)

Tickets: Kaartverkoop v.a. zondag 4 juni op www.ssbu.nl

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Groot Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands