Meteen naar de inhoud

November Music presenteert Bosch Requiem in vijf steden in Nederland

November Music 2023 vindt plaats van 1 t/m 12 november op diverse locaties in ’s-Hertogenbosch en opent op woensdag 1 november 2023 met het Bosch Requiem, gecomponeerd door Aart Strootman op een libretto van Jan Rot. Het Bosch Requiem is te horen in ’s-Hertogenbosch, Amsterdam, Utrecht, Groningen en Rotterdam in de periode rond Allerzielen.  

Bosch Requiem 2023

Voor de zevende maal laat November Music een nieuw requiem componeren onder de noemer Bosch Requiem met dit keer als titel Laatste Woorden. Het libretto bestaat letterlijk uit de laatste woorden die Jan Rot schreef voor hij overleed in het voorjaar van 2022. Aart Strootman componeert een troostrijke reflectie op het leven. Het werk wordt uitgevoerd door Cello Octet Amsterdam, Mallet Collective, bassist Fred Jacobsson en de zangeressen Rianne Wilders en Fanny Alofs. Laatste Woorden is naast de uitvoering in ’s-Hertogenbosch ook te horen in het Muziekgebouw aan ’t IJ, SoundsofMusic (Groningen), TivoliVredenburg en De Doelen.

Aart Strootman over zijn nieuwe werk 

Laatste Woorden is een werk waarin ik mijn lievelingsmusici en een ongeëvenaard tekstschrijver bijeen heb gebracht. Niet perse een requiem voor de doden, of een klinkend afscheidswoord maar een (hopelijk tijdloze) troostrijke reflectie op het leven. De klank van het werk, met de nadruk op cello en slagwerk, sluit naadloos aan op de laatste woorden van Jan Rot.

Voor Laatste Woorden ontwierp Strootman enkele instrumenten.

Praktisch – data Bosch Requiem 2023

Woensdag 1 november 2023, November Music, ‘s-Hertogenbosch
Donderdag 2 november 2023, Muziekgebouw aan ‘t IJ, Amsterdam
Vrijdag 3 november 2023, TivoliVredenburg, Utrecht
Zaterdag 4 november 2023, SoundsofMusic, Grand Theater, Groningen
Donderdag 9 november 2023, De Doelen, Rotterdam

 Over November Music

Met 7 compositieopdrachten en 100 verschillende concerten laat November Music in de 31ste editie zien hoe divers en vitaal de nieuwste muziek is.

November Music is het festival voor alle avontuurlijke muziekliefhebbers. Ieder jaar brengt het de meest eigenzinnige en vooruitstrevende makers en muzikanten uit de hele wereld samen. Niet met de stroom mee of ertegenin, maar met nieuwe, eigen stromen. Juist door al die verschillende geluiden een plek te geven laat November Music een persoonlijk en eigen verhaal horen, net zoals de makers dat zelf doen.

Ervaar modern gecomponeerde muziek, jazz, wereldmuziek, muziektheater, pop, installaties en genres die je zelf nog niet voor mogelijk hield. November Music creëert ontmoetingen en daagt makers uit in het diepe te springen.

Per 2021 maakt November Music onderdeel uit van de landelijke culturele basisinfrastructuur, de zogenaamde BIS. Kijk voor meer informatie op www.novembermusic.net.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5€ / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands