Meteen naar de inhoud

Eerste voorstellingen Holland Festival 2024 bekend

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Op 28 november start de kaartverkoop voor de eerste vier voorstellingen voor de 77e editie van het Holland Festival.  

11.000 Saiten (‘11.000 snaren’) van componist Georg Friedrich Haas is een spectaculaire klankbelevenis in de Amsterdamse Gashouder, door vijftig pianisten en het ensemble Klangforum Wien. Choreograaf Trajal Harrell keert terug met The Romeo, zijn nieuwe grootschalige dansvoorstelling. The Bird of a Thousand Voices is een muzikale en visuele voorstelling geïnspireerd op een Armeense volksvertelling door Tigran Hamasyan, Ruben van Leer en Boris Acket. Associate artist 2024, de Braziliaanse theaterregisseur en filmmaker Christiane Jatahy, presenteert het gewaagde nieuwe werk Hamlet, een coproductie met L’Odéon – Théâtre de l’Europe. Jatahy levert hiermee een eerste bijdrage aan het festival met eigen werk. Daarnaast draagt zij bij aan de totstandkoming van een deel van het festivalprogramma.

11.000 Saiten  

Vijftig piano’s in een grote cirkel in de Gashouder in Amsterdam. Ze vormen het uitgangspunt voor deze compositie, soms van een etherische schoonheid, dan weer dreigend aanzwellend tot een donderend geraas. 11.000 Saiten van grootmeester Georg Friedrich Haas is een werk voor ensemble en vijftig piano’s die allemaal nét anders zijn gestemd.  

The Romeo  

Stel je eens voor dat er één dans was voor iedereen, geïnspireerd op eindeloos veel mogelijkheden voor hoe de wereld had kunnen zijn, en op een naam die iedereen kent. Met The Romeo verbeeldt Harrell deze dans voor mensen met alle mogelijke achtergronden, genders, generaties en voor elke omstandigheid. Harrell, een van de belangrijkste choreografen van zijn generatie, laat zich door uiteenlopende voorbeelden beïnvloeden, van hedendaagse dans, voguing, Japanse butoh en oud-Grieks theater tot performancekunst.  

The Bird of a Thousand Voices  

Een oud Armeens volksverhaal over de zoektocht naar harmonie in de wereld komt tot leven tijdens een multimediaal concert met een visuele vormgeving die de verbeelding prikkelt. Tigran Hamasyan, versmelt zijn composities en improvisaties met traditionele muziek uit zijn geboorteland Armenië. Hij werkt voor The Bird of a Thousand Voices samen met zangeres Areni Agbabian en twee vernieuwende Nederlandse beeldmakers: regisseur Ruben van Leer en beeldend kunstenaar en scenograaf Boris Acket.  

Hamlet  

In Christiane Jatahy’s interpretatie van Shakespeares klassieker wordt Hamlet, na vier eeuwen het toonbeeld van mannelijke melancholie te zijn geweest, wakker als een volwassen vrouw die haar verleden recht wil zetten. Deze nieuwe Hamlet ziet zich geconfronteerd met gewelddadige machtsstructuren, zonder te vergeten welke gewelddaden zij zelf in het verleden heeft gepleegd, en voelt een diep verlangen om deze radicaal omver te werpen. 

Tickets voor bovengenoemde producties zijn vanaf 28 november 2023 te koop via www.hollandfestival.nl. Het volledige programma wordt eind februari 2024 bekendgemaakt.
De 77e editie van het festival duurt van 6 juni tot en met 29 juni 2024.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands