Meteen naar de inhoud

Asko|Schönberg, Katrien Baerts, David Kweksilber in Roots & Grooves: 25 januari – Muziekgebouw

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Asko|Schönberg brengt, met de expressieve sopraan Katrien Baerts en veelzijdig klarinettist David Kweksilber, muziek van de straat naar de concertzaal. 

Donderdag 25 januari komen tijdens Roots & Grooves vier verschillende stukken aan bod. Volksmuziek diende als inspiratie voor John Adams’ klarinetconcert. Dat geldt ook voor de Moravische volksliederen van Leoš Janáček/Tim Mulleman. Voor het spectaculaire Gougalōn liet Unsuk Chin zich inspireren door het straattheater uit haar jeugd in Seoul.

Nieuw werk

Deze avond ook het nieuwste werk van de jonge componist Thomas van Dun (1995). Zijn Rocailles de l’après-vie… (geschreven in opdracht van Asko|Schönberg) ging onlangs met groot succes in première in de Zaterdagmatinee. De titel (Rotstuinen van het hiernamaals…) heeft betrekking op existentiële vragen waar Van Dun over filosofeert. Zijn inspiratie ligt op een heel ander vlak. Twee van zijn fascinaties verwerkte hij in dit stuk: de ruimte en de oneindigheid van het heelal en zijn interesse in rococo kerken. De transformatieve ornamentatie van de kerken, waarbij het aangezicht bijna doet voelen als een hallucinerende trip, wordt verklankt tot trance-achtige texturen en vervormende geluiden die de melodie door het stuk dragen

Extra

Een nieuwe aflevering van Stairway to Music, de serie muziekvideo’s gefilmd op unieke locaties, wordt tijdens dit concert gelanceerd. David Kweksilber speelt de hoofdrol in Slow Step van Guus Janssen. Als virtuoze multi-instrumentalist neemt hij je mee in een eenmansperformance waarin de magie van geluid gecreëerd wordt op een onconventionele locatie. 

Concertinformatie

Asko|Schönberg olv Clark Rundell, Katrien Baerts sopraan, David Kweksilber klarinet
Leoš Janáček/Tim Mulleman Moravische volksliederen Thomas van Dun Rocailles de l’après-vie… – in opdracht van Asko|Schönberg, met steun van Fonds Podiumkunsten en Stichting Reinbert de LeeuwUnsuk Chin GougalōnJohn Adams Gnarly Buttons

Þ Roots & Grooves – Asko Schönberg (askoschoenberg.nl) do 25 jan – 20:15, Muziekgebouw, Amsterdam

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands