Meteen naar de inhoud

Theaterfestival Boulevard keert met de 40e editie definitief terug naar de binnenstad

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

In augustus keert Theaterfestival Boulevard terug naar de binnenstad van ‘s-Hertogenbosch. Na drie mooie jaren in het Zuiderpark komt het festivalhart terug naar de Parade.

De afgelopen drie jaar bouwde Boulevard haar festivalhart op in het Zuiderpark, met een dependance op de Parade en voorstellingen dwars door de stad. De verbouwing van Theater aan de Parade en de, door de pandemie ingegeven, roep om fysieke ruimte zorgden voor een tijdelijke verplaatsing. De Parade is straks helemaal vrij van bouwketen en hekken, Theater aan de Parade heeft haar deuren geopend en dit jaar viert Boulevard haar 40e editie. Een mooi moment om terug te keren naar de binnenstad. De Parade vormt weer het festivalhart en de grenzen van het plein worden opgerekt naar verschillende locaties in de omliggende straten en pleinen. Ook zijn er locatievoorstellingen op bijzondere plekken in en om de stad te zien.

“Het Zuiderpark heeft het festival drie jaar lang een prachtige groene en ruimtelijke plek geboden. In de populierencirkel toonden vele makers voorstellingen op een feeëriek podium, de drijvende bar was een populaire bestemming en de wandeling langs de vele theatertenten en restaurants zorgden voor een fijne festivalervaring voor een groot publiek. We zullen de ruimte en het contact met de buurtbewoners missen. Maar we verheugen ons ook op een terugkeer naar de vertrouwde binnenstad en Parade, een plek waar het festival 35 jaar lang haar tenten mocht opslaan. We keren blij terug”, aldus directeuren Tessa Smeulers en Dana Kibbelaar.

Het team van Boulevard is druk bezig met de plannen voor komende zomer. Het festival viert haar 40e jubileum, een editie waar wordt teruggekeken, maar vooral vooruitgekeken naar de toekomst. Van donderdag 1 tot en met zondag 11 augustus 2024 is ‘s-Hertogenbosch weer de plek voor ontmoetingen, theater, muziek en meer.

Tags:

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Groot Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands