Meteen naar de inhoud

Nederlandse tournee WE, the EYES

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

In de meeslepende voorstelling WE, the EYES zoeken dansers samen met virtuoze percussionisten, én de experimentele hip-hop/soul/jazz artiest Pink Oculus naar een nieuwe manier van zien. In een krachtenveld van zinsbegoochelende projecties, verleidende zang, opzwepende beats en bezielde dans, tekent zich een nieuw perspectief af.

De performers vertrekken vanuit het donker, wat hen dwingt om andere zintuigen aan te spreken om een verbinding met elkaar te vinden. Om hen heen wordt georakeld en gepreekt, maar de priesteres kan ook een popidool zijn of een valse ziener. Het geluid van rock, experimentele en klassieke muziek stuwt de performers voorwaarts. Terwijl profane beelden in projecties voorbijrazen, verkennen ze de wereld opnieuw, zintuiglijk én zinnelijk.

Biedt de duisternis nieuwe kansen voor de verbeelding in een maatschappij die overspoelt is door visuele cultuur en verslaving aan beeldschermen? Kunnen we de verbinding met het lichaam, haar instinct en intuïtie hervinden?

Het choreografen duo Emio Greco en Pieter C. Scholten brengt met WE, the EYES een nieuwe voorstelling in hun WE serie, op zoek naar verbinding en nieuwe perspectieven in een complexe wereld.

De bezoeker wacht een intense ervaring: de voorstelling is als een hoogmis vol zang en rituelen.” (theaterkrant)

een belangrijke levensopdracht vervat in fraai totaaltheater” (Volkskrant ****)

We, The Eyes gaat op tournee vanaf 17 februari as van start in Den Haag en is t/m mei in het hele land te zien. Inlichtingen.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands