Meteen naar de inhoud

Ksenia Marasanova speelt kwartet theatervoortellingen in Leiden 

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

De in oost-Oekraïne geboren actrice Ksenia Marasanova toert al jaren met solotheatervoorstellingen door Nederland. Medio maart doet ze Leiden aan. In het imperium Theater speelt ze 3 solovoorstellingen en één voorstelling in een gezelschap. Ksenia maakt spraakmakend theater dat je echt raakt. 

Het kwartet opent op 14 maart met de anti-oorlog voorstelling Zij zagen Oorlog. Zes mensen hebben met elkaar gemeen dat ze onder moeilijke omstandigheden een beslissing moeten nemen. En ze moeten leven met de consequenties. Zij zagen Oorlog is opgedragen aan Ksenia’s beide oma’s die in Oost-Europa de tweede wereldoorlog overleefden. Haar Joodse oma kon tot haar dood het Duits niet horen. Haar Russische oma overleefde de belegering van Leningrad en heeft het grootste mededogen met de Duitsers. De opbrengsten komen ten goede aan Oekraïense weeskinderen.  

Op 15 maart speelt Ksenia haar bewerking van de wereldberoemde novelle “Oscar en Oma Rozerood” van Eric-Emmanuel Schmitt. De tienjarige Oscar is ernstig ziek en verblijft in een ziekenhuis. Met zijn vrienden beleefd hij daar allerhande avonturen. Hij ontmoet er ook Oma Rozerood. Zij adviseert Oscar om een brief aan God te schrijven. Oscar en Oma Rozerood is een prachtige fabel over leven, liefde en liefhebben. 

Zaterdag 16 maart speelt de Meisner Toneelacademie Een Poppenhuis. Ksenia kruipt in de huid van Nora, de vrouw des huizes in het gezin Helmer. Haar man overleefde een dodelijke ziekte dankzij een peperdure behandeling in een kuuroord. Het is Nora die voor dat vermogen zorgt. Maar dat wordt niet geaccepteerd. Een Poppenhuis is de klassieker geschreven door Henrik Ibsen en speelde een grote rol in de opkomst van de vrouwenbeweging. De Meisner Toneelacademie speelt een klassieke uitvoering. 

Op zondag 17 maart opent ksenia in de muziektheatervoorstelling Arum dem Fayer om 15:00 uur de deur die ze lang gesloten hield. Ze werd geboren in Kharkiv het oosten van Oekraïne, indertijd onderdeel van de USSR. Ze ontvluchtte die dictatuur toen ze 17 was. Via omzwervingen kwam ze in Nederland terecht om wereldkampioen Muay Thai te worden. In Arum dem Fayer vertelt ze haar verhaal. En ze zingt de liederen van thuis, in onder meer het Oekraïens, Jiddisch, Ladino en Hebreeuws. Arum dem Fayer is een voorstelling over jezelf kunnen en mogen zijn. Het is haar meest persoonlijke voorstelling ooit. 

Tickets zijn Euro 19,50 per voorstelling, voor 35 euro heb je een passe-partout voor dit Leidens Kwartet. Meer informatie en tickets via https://ksenia.nl/van-leids-ontzet-naar-het-leids-kwartet/ 

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands