Meteen naar de inhoud

Podia moeten een veilige plek zijn voor iedereen

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Met zorg zien we dat er in onze huizen en op onze podia in toenemende mate sprake is van incidenten die door polarisatie zijn ingegeven.

Iedereen, van makers tot medewerkers en publiek, moet veilig zijn binnen onze huizen en op onze podia. Er is daarbij ook in deze door tegenstellingen gekenmerkte tijd geen plek voor acties of intimidaties ingegeven door antisemitisme, xenofobie, genderdiscriminatie of iedere andere uiting die strijdig is met onze grondwet.

Wij onderschrijven het statement van De Creatieve Coalitie waarin wordt benadrukt dat de culturele sector een veilige haven moet zijn waar artistieke expressie wordt gevierd en meningsverschillen op een respectvolle manier kunnen samenkomen.

Wij streven inclusiviteit na, zodat het wezen van onze huizen en onze culturele traditie intact blijft; wij staan voor de vrije kunsten en het vrije woord.

We willen i.s.m. de Staatssecretaris van Cultuur en Media een veiligheidsprotocol vaststellen zodat, mocht daar aanleiding voor zijn, podia een beroep kunnen doen op preventieve veiligheidsmaatregelen van de overheid. Om een plek te blijven die open en toegankelijk is voor iedereen.

Tags:

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands