Meteen naar de inhoud

Filmmaker en schrijver Miranda July voor ILFU naar Utrecht

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

De Amerikaanse schrijver, filmmaker en kunstenaar Miranda July (1974) komt zaterdag 15 juni 2024 naar Utrecht. Voor het literatuurfestival ILFU geeft ze een eenmalige Book Talk in TivoliVredenburg over haar langverwachte nieuwe roman All Fours.

Miranda July kreeg wereldwijde bekendheid met de speelfilm Me and you and everyone we know uit 2005, waarvoor ze het scenario, de regie en de hoofdrol op zich nam. De film kreeg jubelende kritieken, werd bekroond op diverse filmfestivals en groeide uit tot een onverwachte publiekslieveling. Dat succes lag niet helemaal in de lijn der verwachting: de eigenzinnige July heeft zich in haar werk altijd soepel tussen verschillende kunstvormen in bewogen, ver weg van de mainstream. Ze maakte nog twee speelfilms, The Future (2011) en Kajillionaire (2020) en schreef de verhalenbundel No one belongs here more than you (2007) en de roman The first bad man (2015). Bij het prestigieuze Fondazione Prada in Milaan is momenteel de eerste museale overzichtsexpositie van haar kunst te zien, waaronder korte films, performances en multimedia-installaties. 

In juni verschijnt haar tweede roman All fours (De Bezige Bij), in het Nederlands vertaald door Lydia Meeder en Gerda Baardman, over een 45-jarige semi-bekende kunstenaar die zichzelf probeert opnieuw uit te vinden. ‘Diepzinnig en diep menselijk, een briljant kunstwerk van een onbevreesde geest,’ oordeelde Emma Cline over All Fours en zowel Publisher’s Weekly, The Guardian en Oprah Winfrey schaarden de roman onder de nieuwe boeken waar het meest naar uitgekeken wordt.

Na de Book Talk zal Miranda July signeren. Kaarten zijn los te koop of inclusief boek. De kaartverkoop start 11 april, voor ILFU Members zijn vanaf 28 maart tot 11 april early bird tickets met extra korting te koop.

Zaterdag 15 juni 2024
TivoliVredenburg – Ronda zaal
Vredenburgkade 11, Utrecht
Aanvang 14:00 uur

Normale tickets – €25
CJP, <25 en Upas – €17,50
ILFU Member – €17,50
Early bird tot 11 april – €10,00
Boek & Ticket – €37,50
Tickets via www.ilfu.com

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Klein Lidmaatschap
175 / 12 Maanden
Speciaal voor organisaties met een omzet  of subsidie van minder dan 250.000 per jaar.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
5 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon account op onze instance
Cultureel Lidmaatschap
360 / Jaar
Voor culturele organisaties
Geen storende banners
Een premium Nieuwsbrief
10 proefabonnementen op de nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten
Inzage in financiën
Exclusieve archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Eigen mastodon-account op onze instance
Samenwerking
Privé Lidmaatschap
50 / Jaar
Voor natuurlijke personen en zzp’ers.
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Meepraten over ons beleid
Inzage in de financiën
Exclusieve archieven
Eigen mastodon account op onze instance
nl_NLNederlands