Meteen naar de inhoud

De Nijverheid ontvangt Harm Lambers Bouwsteen voor Bijzondere Kunst in Utrecht 2024

DIT IS EEN PERSBERICHT

Culturele organisaties met een klein of groot lidmaatschap kunnen hun persberichten onverkort door (laten) plaatsen op onze site. Ook meedoen? Word lid, als instelling.

Utrecht – Afgelopen zaterdag 30 maart ontving culturele vrijhaven De Nijverheid de Harm Lambers Bouwsteen voor Bijzondere Kunst in Utrecht. Deze eervolle wisseltrofee werd uitgereikt door het Utrechts Dansgezelschap De Dansers, die deze tweejaarlijkse prijs voor het eerst in ontvangst nam in 2022.

Lovende woorden van de jury

Josephine van Rheenen van De Dansers was lovend in het juryrapport over De Nijverheid:
“Dit is waar kunst groeit. De Nijverheid doet rauwe schoonheid bloeien en leven op één van de laatste, zeldzame rafelranden van onze stad. Je voelt je er direct thuis en geïnspireerd om je creatiefste zelf te zijn, of je nou een atelier hebt, komt optreden, een expositie bezoekt of gewoon een biertje komt drinken. Een makersstad als Utrecht kan niet zonder plekken zoals De Nijverheid.”

De Nijverheid is vereerd

Jonathan Straatman en Daan Bramer, initiatiefnemers van De Nijverheid, namen de loodzware Bouwsteen in ontvangst: “We zijn enorm vereerd om – als rauwe makersplek voor opkomende kunstenaars in de beeldende én podiumkunsten – de Bouwsteen in ontvangst te mogen nemen. Zeker omdat het een prijs is die verbinding en vernieuwing toejuicht in het makersveld. We zijn trots om deze prijs te mogen ontvangen van zo’n bevlogen en cross-disciplinair gezelschap als De Dansers en gaan ons best doen om in hun voetsporen, de prijs goed tot zijn recht te laten komen.”

Een prijs voor de verbinding tussen kunst en stad

Bij De Bouwsteen, als symbool voor het bouwen aan de verbinding tussen kunst en de stad, ontvangt De Nijverheid een avond die zij naar eigen inzicht programmeert om zo inwoners van Utrecht en medekunstenaars verder te inspireren. De gemeente Utrecht draagt financieel bij aan de realisatie van het bijzondere programma dat De Nijverheid in het voorjaar van 2025 zal presenteren. De prijs is vernoemd naar oud-directeur van Theater Kikker, Harm Lambers, die eind november 2021 overleed. Het is een initiatief van theatermakers Paul Feld en Erik Snel in samenwerking met Theater Kikker en speciaal bedoeld voor Utrechtse kunstenaars en collectieven, die een verbinding zoeken tussen kunst en de stad.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5 / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36 / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands