Aller au contenu

Tu dois voir cela pendant le spectacle d'art Bosch Parade. 

CECI EST UN COMMUNIQUÉ DE PRESSE

Les organisations culturelles ayant un petit ou un grand nombre de membres peuvent placer leurs communiqués de presse sur notre site sans restriction. Participer aussi ? Deviens membre, en tant qu'institution.

Tiende editie staat in het teken van onze hedendaagse demonen

Op 20 juni gaat voor de tiende keer kunstenspektakel Bosch Parade van start. Vier dagen lang geniet je vanaf de oevers van de Dommel van negentien bijzondere werken van kunstenaars uit binnen- en buitenland. De drijvende en bewegende creaties staan in het teken van Les démons des temps modernes

Symbolisch zeilschip en voorgehouden spiegel

De werken die tijdens Bosch Parade langs varen en dobberen, zijn geïnspireerd op de fantasie en gekkigheid van kunstenaar Jheronimus Bosch. Deelnemer en kunstenaar Bart Eysink Smeets ziet in Bosch een inspirerende geestverwant. Diens surrealisme bracht hem tot zijn zonderlinge kunstwerk voor Bosch Parade 2024: een zeilboot die vooruit wordt geblazen door een enorme ventilator. Het staat symbool voor onze maatschappij, zegt Smeets: als we iets willen, dan willen het nú. Het maakt niet uit hoé. Le travail ‘Egrotripper’ van Mieke Goris, Geert Verbist en Bart Vankrunkelsven confronteert ons met zelfzucht door ons een spiegel voor te houden in de vorm van een reusachtige reflecterende ballon. Het ego dat de ballon uitbeeldt zal letterlijk over de bruggen moeten worden getild. Het kunstenaarscollectief hoopt dan ook dat het publiek daarbij helpt.

Megalomane Medusa

Dat onze fantasie geen grenzen kent en tot verlies van het gezonde verstand kan leiden, is een actueel probleem. Kunstenaar Rob van Dam toont met ZZNAKE het gevaar van complottheorieën door een mechanische Medusa in een rupsbeweging over het water te laten bewegen. De slang is ruim vijftien meter lang, heeft een doorsnede van vier meter en weegt bijna duizend kilo. Rob: “Het formaat benadrukt het belang van de boodschap die ik wil overbrengen: waak voor complottheorieën. Mensen roepen steeds meer en luisteren steeds minder. Het idee van een monsterlijke slang die mensen vergiftigt met vage aannames, zoals Medusa op het schilderij van Jheronimus, heb ik naar dit kunstwerk vertaald.”   

Voir ici het volledige programma en een voorproefje van alle kunstwerken.

Ontmoet de kunstenaars in de Tuin der Lusten

Une partie du défilé de Bosch est le Jardin des délices: het zomerse openluchtatelier bij het middeleeuwse fort de Citadel. Tot en met 23 juni kun je in deze broedplaats de kunstenaars aan het werk zien en ontmoeten. Zoals de Curaçaose kunstenaars David Bade en Tirzo Martha. Voor hun werk ‘Jouw hedendaagse demonen’ werken ze samen met collega’s, studenten van St. Joost School of Art & Design en het door henzelf opgerichte Instituto Buena Bista (IBB) op Curaçao. In de Tuin der Lusten is het ook goed genieten op één van de zonnige terrassen en in pop-up restaurant La Cucina del Diavolo. 

Historische stad Den Bosch

Te voet, op de fiets of over het water: Den Bosch is op allerlei manieren te verkennen. Zoals de werkplaats van Jheronimus Bosch, Het Noordbrabants Museum en het Jheronimus Bosch Art Center waar je het werk van de middeleeuwse kunstenaar kunt bewonderen. Of neem een kijkje in Het Zwanenbroedershuis met haar 16e-eeuwse koorboeken. Op de Binnendieze zie je vanaf een fluisterbootje de eeuwenoude stad vanaf het water. Vanaf de Sint-Janstoren heb je het mooiste uitzicht over de stad.

Gratis evenement

Bosch Parade en de Tuin der Lusten zijn gratis toegankelijk. Langs vrijwel de gehele route van Bosch Parade kun je plaatsnemen op een van de bruggen, vestingmuren of groene oevers om de kunstwerken te zien. De route ligt op loopafstand van het Centraal Station en is perfect te combineren met een journée à 's-Hertogenbosch

Laisser un commentaire

Ce site utilise Akismet pour réduire les indésirables. En savoir plus sur comment les données de vos commentaires sont utilisées.

un de nos membres

Les membres de Culture Press sont copropriétaires de notre coopérative moyennant une petite cotisation mensuelle ou annuelle, et peuvent également contribuer au contenu du site le cas échéant. Pour les membres institutionnels, nous offrons la possibilité de publier leurs communiqués de presse en version intégrale. Tu veux aussi devenir membre ? Tu peux le faire. Rends-toi sur le site cette pageVoir les messages de l'auteur

Adhésion privée (mois)
5 / Maand
Pour les personnes physiques et les travailleurs indépendants.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Propre compte mastodonte
Accès à nos archives
Petite adhésion (mois)
18 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est inférieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Un bulletin d'information premium
Tous nos podcasts
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Publie toi-même des communiqués de presse
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Adhésion importante (mois)
36 / Maand
Pour les institutions culturelles dont le chiffre d'affaires/subvention est supérieur à 250 000 € par an.
Pas de bannières gênantes
Une lettre d'information spéciale
Ton propre compte Mastodon
Accès aux archives
Partager les communiqués de presse avec notre public
Une attention particulière dans la couverture médiatique
Bulletin d'information Premium (substack)
5 abonnements d'essai
Tous nos podcasts

Les paiements sont effectués via iDeal, Paypal, carte de crédit, Bancontact ou prélèvement automatique. Si tu préfères payer manuellement, sur la base d'une facture établie à l'avance, nous facturons des frais administratifs de 10€

*Uniquement pour l'adhésion annuelle ou après 12 paiements mensuels

fr_FRFrançais