Het Dodo Internationale Keuze-journaal, aflevering 2: Wijbrand Schaap kwam, zag en werd overwonnen door Kris Verdoncks zeven installaties over benarde mensen.

Het had moeten eindigen met verschrikkelijke knallen, een ingeblikt vuurwerk op een paar meter van de . Maar dat mag dus in Nederland niet meer sinds Enschede. En al helemaal niet met Belgisch vuurwerk. Theatermaker, installatiekunstenaar en videojockey Kris Verdonck belandde in kafka-eske toestanden in de week waarin hij zijn voorstelling K, a society opbouwde in een half afgebroken havengebouw in Rotterdam West. Omdat regels in zerotolerance Rotterdam nu eenmaal regels zijn, moeten we het daarom voor het slotdeel van zijn zevendelige ‘voorstelling’ doen met een registratie van dat vuurwerk, opgenomen in het iets ruimdenkender . Ook ingeblikt is het een indrukwekkend slot van een prachtige vijf kwartier dwalen door de geest van Kafka, de in systemen gevangen mens, die Verdonck letterlijk in beeld brengt.
Zeven videotaferelen, perfect technisch uitgevoerd, maar vooral ook vol ingehouden humor, verleiden je om mee te gaan in het verhaal, tot je tussen al het giechelen en lachen door ook steeds meer beklemming voelt opkomen. Tot en met de voorlaatste scene. Dan merk je dat je de val bent getrapt. Gaat dat zien.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

K, a society, is nog t/m  zondag 12 september.

Foto bovenaan:
Scroll naar top