Meteen naar de inhoud

Ruim drie miljoen voor Het beste van twee werelden

Het Fonds voor Cultuurparticipatie heeft in het kader van het programma Het beste van twee werelden subsidie toegekend aan acht meerjarige projecten van professionele kunstinstellingen. Het gaat om een totaalbedrag van € 3.397.333. Met het programma Het beste van twee werelden wil het Fonds voor Cultuurparticipatie een impuls geven aan de samenwerking tussen professionals en amateurs op cultuurgebied. Er zijn drie deelgebieden: artistiek en/of inhoudelijk; verbetering van de ondersteuning en de zichtbaarheid van de amateursector door professionals; het creëren van doorgroeimogelijkheden voor talentvolle amateurs op gebieden waar het kunstvakonderwijs nog onvoldoende aansluiting biedt, zoals op het gebied van het circustheater, de wereldmuziek en -dans en de urban arts.

Bij deze eerste ronde zijn de volgende initiatieven in de prijzen gevallen:

Mister Motley (€ 240.000) van Mister Motley
PeerJonG (€ 157.500) van PeerGrouP
Het Beste van Twee Werelden (€ 600.000) van Handtheater
Powered by New Arts (€ 414.100) van Stichting Beleven
Zomertentoonstelling (€ 600.000) van Stichting ArtWorlds
Toekomst in de Piste of anders gezegd TIP (€ 450.000) van Circomundo
Community Arts Lab XL (€ 599.233) van ZIMIHC, huis voor amateurkunst
PRATEURS (€ 336.500) van Stichting De Plaats

Op 15 september worden de projecten feestelijk gepresenteerd in het Vorstelijk Complex te Utrecht.
Het doel van het programma is de samenwerking tussen professionele en amateurkunstenaars duurzaam te verbeteren. Het programma bestaat uit een subsidieregeling en een strategisch traject dat is gericht op het creëren van draagvlak en het zichtbaar maken van de kansen en mogelijkheden van samenwerking tussen amateurs en professionals.
Een tweede aanvraagronde staat tot en met 15 oktober 2010 open voor nieuwe aanvragen van culturele instellingen die een duurzame, meerjarige samenwerking met amateurs willen aangaan. In totaal is voor dit programma in de periode 2010-2012 een bedrag van 6 miljoen euro beschikbaar.

Meer inlichtingen: www.cultuurparticipatie.nl

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur