Kunstbezoekers opgelet: de gezamenlijke vakbonden en beroepsorganisaties in de cultuursector roepen vrijdag 24 september uit tot landelijke actiedag. Die dag kunt u als bezoeker dus geconfronteerd worden met sprekende muzakanten en dansers. Op de website ‘Stop de culturele kaalslag’ roepen tal van kunstenaarsorganisaties (van FNV Kiem tot de Art Directors Club) de Haagse opnderhandelaars op om af te zien van voorgenomen bezuinigingen van 20 procent op de cultuurbegroting:

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Wij vragen alle orkesten, theatergezelschappen en andere uitvoerenden en kunstenaars de voorstellingen en openingen op die dag te starten met het voorlezen van het gezamenlijke statement namens de sector: een oproep aan het publiek om ons te steunen in het streven disproportionele bezuinigingen op cultuur te voorkomen.

Vrijdag 24 september om 14.00 uur zal de actiedag worden afgetrapt met een bijeenkomst en debat in De Balie in Amsterdam. Politici gaan dan met kunst- en cultuurmakers in debat. Op dit moment is nog niet bekend wie de sprekers zullen zijn.  Meer inlichtingen: http://www.stopculturelekaalslag.nl/

Foto bovenaan:
Scroll naar top