Ook in de theaters zijn gloeilampen uit den boze. Toneelstukken, musicals en concerten moeten binnenkort allemaal over op ‘duurzame’ belichting. En, net zoals dat gevolgen heeft voor de sfeer in de huiskamer, heeft dat ook gevolgen voor de sfeer op het : duurzaam heeft hele andere kleurwaarden dan ouderwets licht. Lichtontwerpers klagen daar al een tijdje over.

Maar hoe zit het nou echt? Dat wil de Vereniging van Podiumtechnologie nu voor eens en altijd hebben uitgezocht. Daarom gaan ze op 3 november in de Rotterdamse een test doen. U kunt daar, als toeschouwer, gratis bij zijn.

Wat gaan ze doen?

Ballet en Danstheater AYA dansen fragmenten uit lopende voorstellingen, waarbij ze afwisselend belicht worden met conventionele en duurzame podiumbelichting. De dansers noch het publiek weten wanneer welke lampen worden gebruikt. Het publiek beantwoordt na elk fragment een paar enquêtevragen over de beleving van de voorstelling.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Simpel als goedendag, dus, en het kost u niets.

Datum: woensdag 3 november 2010. Locatie: , Schouwburgplein 25, Rotterdam. tijd: 20 uur. Reserveren niet nodig.

Foto bovenaan:
Scroll naar top