Meteen naar de inhoud

Eeuwig voorzitter Hans Onno van den Berg vertrekt bij Vereniging Schouwburg en Concertgebouwdirecties

Hans Onno van den Berg

Hij was er zo’n beetje mee vergroeid. Hans Onno van den Berg wás de VSCD. En dat ís zo tot 1 september, wanneer hij vertrekt als voorzitter van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouw Directies. Zo vernamen wij uit een zeer betrouwbare grapevine. En kregen wij inmiddels bevestigd, zei het een weekje later. Veel te laat volgens sommigen, veel te vroeg volgens anderen. Feit blijft dat deze man zijn baan uitvoerde en functies combineerde op een manier die vrienden bewonderden, en vijanden met afgrijzen vervulde, zoals ook blijkt uit de verklaring van het bestuur. Komt bij dat niemand zijn baan eigenlijk wilde: baas zijn van een club van 150 gebouwdirecties, die qua statuur uiteenlopen van weggepromoveerde brandweercommandant tot wereldvermaarde kunstpaus. Iemand met veel macht was hij daardoor wel. En dan neemt de weerstand toe, zo leert de geschiedenis. Maar misschien is het allemaal gewoon in alle liefde gegaan, en is het hooglopende conflict over het debakel van theater- en concertbon/kaart/card/voucher/pad, dat jaren voortsleepte en een paar carrières dreigde te verwoesten helemaal geen schuld aan zijn vertrek. En is het gewoon de leeftijd. Of het gezin.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur