We zijn politiek neutraal en zelfs in de subsidiediscussie proberen we dat vol te houden. Immers, iedere medaille heeft een keerzijde en het is niet de taak van de media om altijd en eeuwig partij te kiezen. Maar nu dit. Mark Rutte werd zondag 16 januari 2011 geinterviewd door Clairy Polak in Buitenhof en zij spraken een minuut lang over cultuur. Rutte verdedigde het plan voor de grote aanval op de sector op een manier die we niet gewend zijn te horen van staatslieden.

Redactie

Beste lezer!

Dankzij gulle donaties van lezers konden we tot nu toe verhalen zoals dit blijven brengen. Bepaal zelf wat dit verhaal van Redactie je waard is. Je donatie is zeer welkom! Zo blijven we bestaan.
Doneer hier

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Helaas voor hem was zijn melding dat staatssecretatris Halbe Zijlstra wel dagelijks theaters en concerten bezocht door diezelfde staatssecretatris in VN die week nog ontkend.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Maar wij hebben zo het idee dat niemand zich daar echt druk om maakt.

U mag reageren.

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

6 REACTIES

 1. De vermeende ‘podia met maar een handjevol publiek’ waar Rutte over spreekt, voert hij op als synoniem voor gesubsidieerd en niet gedragen cultureel Nederland. Een lekker beperkte blik. Cultuur is wie wij zijn. Cultuur is onze geschiedenis en onze toekomst. Het is onze signatuur. Cultuur verdient respect. Het doet zeer om op Rutte gestemd te hebben!!

 2. 4 miljard omzet in de kunstsector zonder dat het de overheid hoofdpein bezorgt.
  1 miljard omzet in de kunstsector die de overheid wegens vermeende lege zalen hoofdpijn bezorgt.

  1 miljard voor 170000 volgens het cbs officieel werkende artiesten dat is op jaarbasis een kleine 6000€ per artiest.
  Je mag er van uitgaan dat een minimum loon 20000€ onderbetaald is voor een academicus maar in de kunstensector moet dat kunnen. daar draagt de overheid dus per artiest een kleine derde deel aan bij…..

  Wat wil de overheid nu eigenlijk voor een kwaliteit???
  Het is dan toch terecht dat de zalen waar het personeel zwaar onderbetaald wordt leeg zijn?

 3. Ook jullie filmpje klopt niet helemaal, of helemaal niet. Rutte zegt namelijk dat er in totaal 5 milj. omgaat in de cultuursector (heb ik zo snel even niet gecheckt) en dat de overheid hier zo’n 1 milj. van voor haar rekening neemt, wat gewoon klopt volgens de rijksbegroting. Verder zegt Halbe Zijlstra dat hij niet bij elke premiere of opening aanwezig zal zijn, wat natuurlijk iets anders is dan nooit in een theater komen. Gelukkig is Clairy Polak wel scherp!

Comments are closed.