Meteen naar de inhoud

De Limburgse leeuw ontwaakt: het hartland van de pvv komt in opstand tegen de bezuinigingen op cultuur

The image represents André Rieu in Atlantic City

Image via Wikipedia

Als zelfs André Rieu zich ermee gaat bemoeien, dan zijn de asperges gaar. In Maastricht, maar ook in Den Haag. Want André Rieu, dat is Limburg, dat is volkscultuur, dat is volgens het ministerie ‘s lands belangrijkste exportproduct en als die zegt dat je met je handen van het Limburgs Symphonie Orkest af moet blijven, dan blijf je met handen van het Limburgs Symphonieorkest af.

We hebben vernomen dat het in de Limburgse afdeling van de PVV rommelt. Dat men daar eigenlijk vindt dat al die bezuinigingen waartoe Martin Bosma van de PVV het nieuwe kabinet heeft gedwongen een beetje ver gaan. Zeker voor Limburgs trots. Wat nu als ze Wilders zo ver krijgen om de bezuinigingen op de Limburgse cultuur af te zwakken? Gaat Halbe Zijlstra dan zijn budget elders aanvullen? En hoe gaan de lokale mensen daar dan mee omgaan?
Laatste scenario is dat er nog veel meer uit de randstad weg moet. En dan zijn niet alleen de asperges, maar ook de rapen gaar.
Wordt een leuke zomer. O, ja: de brief van Halbe Zijlstra komt waarschijnlijk een paar dagen eerder dan 10 juni. Heeft iets te maken met planning van andere bezuiinigingen op andere departementen die nog veel zwaarder gaan uitvallen. Sociale Zaken bijvoorbeeld.

Enfin.

Het fijne gaan we u nog melden als we een paar andere onderzoeken boven tafel hebben gekregen, die het ministerie thans onder de pet houdt (wij kennen de inhoud, maar kunnen nog niet publiceren).

5 reacties op “De Limburgse leeuw ontwaakt: het hartland van de pvv komt in opstand tegen de bezuinigingen op cultuur”

 1. 28Maastricht 28 mei 2011 17.00u. vrijthof Maastricht:
  DE TWEEDE SCHREEUW VOOR CULTUUR

 2. Andre Rieu heeft gelijk. Cultuur is veel belangrijker dan men in Den Haag denkt. Maar wat verwacht je van een regering die zich laat leiden door boekhouders en rekenaars de niet verder vooruit kijken dan de vier jaar dat ze daar zitten en zich een prachtige plek in het bedrijfsleven of europese comissie etc regelen, liefst allebei.

 3. Een Fries uit het verre noorden die in het arrogante westelijke Den Haag, en ook nog eens met steun van de Limburgse PVV, een moordpartij op de leefbaarheid van het zuiden, van heel Limburg voorbereidt door te gaan moorden in de culturele voorzieningen daar?
  Schijtziek word ik ervan.

 4. Wat een ontzettend slecht Nederlands wordt er in dit bericht gebezigd zeg! Het is alsof ik me tussen een stel louter dialect sprekende Maastrichtenaren bevind…

 5. Sebastian Koloski

  Prima…eindelijk….maar:
  wat is dit voor onzin:
  “…heeft iets te maken met planning van andere bezuinigingen op andere departementen die nog veel zwaarder gaan uitvallen. ..”
  op cultuur wordt met 25-30% buitenproportioneel bezuinigt, alleen dat wordt niet vaak genoeg communiceert door de media e.a.

Reacties zijn gesloten.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur