Deze week barst het Holland Festival los en wij zijn erbij. We maken met een flink team professionele journalisten een Dodo Festivaldagkrant, zoals we dat eerder ook deden voor bijvoorbeeld Springdance en De Internationale Keuze van de Rotterdamse Schouwburg. We volgen het festival op de voet om nieuws te brengen wanneer het zich voordoet. We gaan voorstellingen zien waar anderen niet heen gaan, of kijken met andere ogen naar stukken die iedereen toch al gaat zien. Onze recensenten schrijven recensies, maar vertellen ook op camera wat ze hebben meegemaakt en gaan zo mogelijk ook de discusie met een optredende artiest niet uit de weg. Onafhankelijk, kritisch en betrokken.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

De afgelopen weken zijn enkele van onze reporters al op weg gegaan, op zoek naar wat het festival in petto heeft. Fransien van der Putt zag in Rouen de dansvoorstelling Nya, waarin hiphop, moderne dans uit Frankrijk en Algerijnse straatcultuur met elkaar samenvloeien tot een Arabisch lentestuk. Leo Bankersen zag de films van Schlingensief en Spalding Gray en vroeg zich af wat de twee getormenteerde zielen elkaar te vertellen zouden hebben als ze elkaar hadden ontmoet. Wijbrand Schaap sprak in Antwerpen met Elizabeth Lecompte van de Wooster Group over Tennessee Williams en Daniël Bertina toog naar Berlijn voor een vooruitblik op Schlingensiefs Via Intolleranza.

Later deze maand kunt u ook nog bijdragen verwachten onder anderen Maarten Baanders, Margriet PrinssenHenri Drost, Jacob Haagsma, Rianne van der Molen en Lonneke Regter.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Volg de Dodo Festivaldagkrant op twitter en facebook of laat de krant via email thuisbezorgen.

Foto bovenaan:
Scroll naar top