Meteen naar de inhoud

Regio-overzicht: kettingbrieven in Rotterdam, slechts 1 jaar recht op vernieuwing in Zierikzee, en Eindhoven niet blij met Kamerkoor

Gemeente Groningen bezuinigt op Gezinsbode

De gemeente gaat 150.000 euro bezuinigen op het publiceren van stadsberichten in de Groninger Gezinsbode. Het Stadsbestuur wil de besluiten en vergunningen in het vervolg elektronisch bekendmaken, bijvoorbeeld op de website van de gemeente. (..) Het aantal pagina’s in de Gezinsbode wordt gehalveerd. (..)

bron: OogTV 10 nov 11

 

Meeste raadsleden verwachten korten subsidies

Bijna 9 op de 10 Nederlandse raadsleden verwachten dat hun gemeente de bezuinigingen gaat oplossen door subsidies in te trekken. (..)
Zes op de tien raadsleden verwachten dat de financiële situatie in hun gemeente het komende jaar verder verslechtert. (..)

Bron: Nu.nl 10 nov 11

 

Arnhem wil meer cultuur voor zelfde geld

10 nov 11
Samenwerking, vernieuwing en flexibiliteit. Dat zijn de kernbegrippen voor het nieuwe subsidiestelsel dat de gemeente Arnhem voor de cultuursector heeft opgesteld. Op deze manier wil de gemeente het cultuuraanbod verstevigen terwijl het budget gelijk blijft. (..)
Volgens wethouder Michiel van Wessem van Cultuur verdwijnt voor een aantal culturele instellingen de vastigheid waarmee ze nu meerjarige subsidie ontvangen. Zij kunnen straks subsidies aanvragen op basis van hun producties en projecten. “We willen geen instellingen subsidiëren maar activiteiten” (..).
Een aantal grote cultuurinstellingen wordt aangemerkt als basisvoorziening en behoudt structurele subsidie. Dat zijn Schouwburg Arnhem/Musis Sacrum, Gemeentemusea (MMKA), Kunstbedrijf Arnhem, Bibliotheek Arnhem, Luxor Live en Focus Filmtheater. (..) Gemeente Nota <a href=”http://www.gelderlander.nl/multimedia/archive/02191/Cultuurnota_2011_2191285a.pdf

” target=”_blank”>Stroom(PDF)

Bron: De Gelderlander 10 nov 11

 

(Gelderland) Subsidie voor marketing Hattemse musea

De Stichting Museum Activiteiten krijgt van de gemeente Hattem een subsidie van € 15.000,- verdeeld over twee jaren voor de uitvoering van haar marketingplan. (..) De drie musea van Hattem, het Anton Pieck Museum, het Nederlands Bakkerijmuseum en het Voerman Museum, worden onder andere gepromoot via een website, een digitale nieuwsbrief en sociale media als Twitter en Facebook. Ook worden bijvoorbeeld dagtochten en de groepsarrangementen van de musea beter onder de aandacht gebracht. (..)
Naast een impuls voor de musea betekent een toename van bezoekers aan de musea ook een impuls voor Hattem als geheel. Inzet van het marketingplan is een stijging met 15% over een periode van drie jaar naar ruim 77.000 bezoekers. (..) Een investering in de musea is daarom ook voor de gemeente van belang.

Bron: Veluweland 10 nov 11

 

Museum Boijmans zoekt geld met kettingbrief

(..) Op deze manier hoopt het museum bij kunstliefhebbers ruim 700.000 euro op te halen. Daarmee is ongeveer de helft van de begroting van de [Jan van Eyck] tentoonstelling gedekt, aldus het museum donderdag. (..)
Onder meer door de bezuinigingen en het uitblijven van voldoende steun van zakelijke sponsors is het doorgaan van de tentoonstelling [in oktober volgend jaar] onzeker geworden.

Bron: De Gelderlander

 

Zierikzee – Geen subsidie gemeente voor Aemstie Alive

Het meerdaagse muzikale evenement Aemstie Alive hoeft niet te rekenen op financiële steun van de gemeente Schouwen-Duiveland. (..)
De gemeente heeft besloten het verzoek niet te honoreren omdat de Aemstie Alive eerder al subsidie heeft gekregen én de regel is dat alleen vernieuwende activiteiten in aanmerking komen voor financiële steun.

Bron: PZC 10 nov 11

 

‘Amsterdamse bioscopen in gevarenzone’

Een aantal Amsterdamse bioscopen, waaronder Binger Filmlab en Het Ketelhuis, moeten vrezen voor hun toekomst, nu ongeveer vijftig instellingen geen subsidie meer krijgen. (..) De gemeente gaat vanaf 2013 structureel 9,8 miljoen euro bezuinigen op kunst- en cultuursubsidies. (..)

Bron: Nu.nl 10 nov 11

 

PvdA Eindhoven niet enthousiast over verhuizing Nederlands Kamerkoor

De Eindhovense PvdA is niet enthousiast over de verhuisplannen van het Nederlands Kamerkoor naar Eindhoven. De partij is bang dat het de gemeente te veel geld gaat kosten. (..)
Het Nederlands Kamerkoor is een professioneel koor van hoog niveau dat muziek uit de hele muziekgeschiedenis brengt. Het rijk heeft besloten de subsidie van het koor terug te draaien van 1,7 miljoen naar zes ton. (..)

Bron: Omroep Brabant 10 nov 11

 

Sneek – Einde dreigt voor Sneker Simmer

Na vijf jaar dreigt het einde voor de Sneker Simmer. Het culturele festival krijgt niet langer subsidie. Na vijf jaar stoppen de subsidies vanuit Europa, provincie en gemeente. (..)

Bron: Leeuwarder Courant 10 nov 11

 

Groningen – Geen halvering subsidie zelforganisaties

(..) Ook een voorstel van GroenLinks om een bezuiniging op cultuureducatie te schrappen werd aangenomen. Het Rijk heeft besloten te stoppen met de financiering van de cultuurkaart voor middelbare scholieren. De raad vindt dit geen reden voor de gemeente om er zelf ook maar mee te stoppen. (..)

Bron: OogTV 10 nov 11

 

Gelderland – Half Miljoen voor Onderzoek Bilbiobus

De provincie wil 500.000 euro inzetten om te kijken hoe er toch een bibliotheekvoorziening kan blijven in de kleine kernen. (..)
Omdat de gemeenten bezuinigen op de bibliobussen en ook de provincie heeft besloten geen subsidie meer te geven, blijven er volgens de SP nog maar 3 of 4 van de 7 bibliobussen in Gelderland rijden.
De provincie vindt dat er gekeken moet worden naar nieuwe en goedkopere vormen van bibliotheekvoorzieningen. (..)

Bron: Omroep Gelderland 09 nov 11

 

Tot slot:

Beste Henk en Ingrid, als jullie zo’n hekel hebben aan Amsterdam, kom er dan alsjeblieft niet meer! Blijf weg!   – door Ad Fransen

Bron: HPdeTijd 08 nov 11

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5€ / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands