Het liet gisteren juichend weten dat de aandelenemissie van september jl een doorslaand succes was. Immers, van de 1000 aandelen van 12.500 € waren er 400 besteld. Bijna 5 miljoen euro van particulieren binnengeharkt. Voorwaar geen geringe prestatie in dit zuinige landje, waarin iedereen klaagt dat niets uitricht. De , waaronder het Amsterdamse Parool, namen het juichbericht even juichend over. Alleen wij deden even een frons.

Wij stellen namelijk dat de aandelenemissie tot nu toe een op een enorme flop is uitgedraaid.

Zuur? Chagrijnig? Negatief?

Nee.

Het concertgebouw is het helemaal met ons eens. Op 17 oktober jongstleden liet de cultuurtempel aan het Amsterdamse Museumplein namelijk weten dat de sluitingsdatum van de emissie werd uitgesteld van 10 november 2011 tot 11 april 2012. Reden: tegenvallende resultaten en onduidelijkheid over de voordelen voor de gevers door de krakkemikkige opzet van geefwet, die nog steeds niet door de kamer is.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

En als we dan goed kijken naar dat bericht, zien we dat vandaag, 10 november, de eigenlijke sluitingsdatum zou zijn geweest van de emissie. Die dan dus inderdaad op een fiasco zou zijn uitgedraaid.

Maar daar doen we in deze tijd van spindoctors en geheugenloze media niet aan. Goed nieuws willen we. Ook als het slecht is. Het gaat immers om aandelen?

 

Foto bovenaan:

3 reacties op “Concertgebouw juicht over falende aandelenemissie”

 1. Avatar
  Benien van Berkel

  En dan nog: als het Concertgebouw, met het welvarendste publiek van Nederland in onder meer zijn B-serie, niet meer dan 400 weldoeners weet te verleiden tot een mooie vorm van mecenaat, dan ziet het er somber uit voor al die gezelschappen die vooral modaal publiek en studenten in de gelederen hebben. Een mooie case voor de staatssecretaris, om te bevestigen dat er in Nederland geen mecenaatscultuur is van gulle cultuurgevers, dus dat je dat ook niet in een jaar of twee kunt afdwingen. Wat niet is kan komen, maar dan zal er wel aan gebouwd moeten worden… Jammer dat die tijd er nou net niet is.

 2. Avatar

  Judith: Zo’n aandelenemissie is inderdaad alles of niets, en daarom moet die ook altijd binnen een overzichtelijke periode worden afgerond. Dat de geringe belangstelling voor de emissie ze dwingt om de boel uit te stellen is dus heel slecht nieuws. Zeker ook omdat de Geefwet waarschijnlijk geen extra voordeel voor de cultuursector gaat opleveren. De dik vijf miljoen bestaan nu dus alleen nog op papier en de aandelen zullen waarschijnlijk in het voorjaar verdampen.

 3. Avatar
  judith verberne

  dus die 400 aandelen x 12.500 euro zijn niet binnen omdat de wet nog niet rond is?
  is daarmee direct alles van de baan, of is er nog kans dat dat in de (nabije) toekomst wel nog voor elkaar komt?

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top