Nu dan. 6,5 miljoen gaat er van de gesubsidieerde instellingen af. In Amsterdam. Qua gemeente. Het Rijk deed al iets meer dan 40 miljoen weg, wat 36 instellingen in hoge nood bracht. Nu heeft Amsterdam besloten om in ieder geval 13 instellingen op naam te behouden. Moeten we denken aan Toneelgroep Amsterdam, het IDFA, Holland Festival, Concertgebouw en het Muziekgebouw aan het IJ. 13,6 miljoen wordt ‘in de groep gegooid’ als ‘vrije ruimte’. Dat wordt dus de grabbelton waar de tientallen Amsterdamse instellingen die nu ten dode zijn opgeschreven zich op mogen storten.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Enfin.

Leest u zelf hoe het er de komende tijd aan toe zal gaan. Qua kunst. In Amsterdam. http://www.amsterdam.nl/publish/pages/405878/02_hoofdlijnennota_081111_def.pdf

Foto bovenaan:
Scroll naar top