In het land waar Jan Klaasen Katrijn alleen met een luchtballonnetje in elkaar mag slaan, omdat een poppenkastknuppelpartij niet goed is voor de tere kinderziel, blijkt onverwacht veel vraag naar Nederlands professioneel jeugdtheater. Kortom, een heus Nederlands jeugdtheaterfestival in New York heeft inmiddels al 2500 kaarten verkocht, en het loopt nog steeds storm. Van zeker twee van de vier producties die op het fstival te zien zijn, moeten voorstellingen worden bijgeboekt.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Artemis - Woeste Hoogten Foto Joep Lennaerts +

En dat dit nu niet bepaald ergens in een hoekje van de states plaatsvindt, mag duidelijk zijn: ‘ZOEM! New Dutch Theater’ wordt van 4 t/m 29 januari 2012 gehouden in het New Victory Theater op de hoek van Broadway en 42nd Street in New York. De plek dus waar meneer Van den Ende alleen maar van kan dromen, denken wij, van hier uit. Met zijn musicals.

En de gelukkige Nederlandse Jeugdtheatergroepen zijn: Theater Artemis uit Den Bosch met Wuthering heights, restless souls (Woeste hoogten, rusteloze zielen), Het Filiaal uit Utrecht met Mevr. Ophelia, Stella Den Haag met Niemand weet, niemand weet (Repelsteeltje) en handkunstenaar Lejo uit Amersfoort met Hands up!

Het festival komt aan het eind van een lange reeks inspanningen door het binnenkort op te heffen Nederlands Theater Instituut.

Foto bovenaan:
Artemis - Woeste Hoogten Foto Joep Lennaerts +
Scroll naar top