Meteen naar de inhoud

Niet twee, maar slechts één culturele grootverdiener in 2010, en geen enkele in 2011

Dat was even schrikken voor cultuurliefhebbers in Utrecht en daarbuiten. het lieve jeugdtheaterhuis Het Lab bleek een artistiek directer te hebben met een jaarsalaris van 214.975 euro. Een loon dat hem gelijk maakte aan de tientallen luchtverkeersleiders, medisch specialisten en omroepmedewerkers die allemaal veel meer verdienen dan de Balkenende-norm (193.000 euro per jaar, inclusief pensioen).

Maar nee.

De immer aimabele Dennis Meyer verdient slechts 73.000 euro en nog wat. Het reguliere bazensalaris in de cultuursector. Iemand, en we weten zo gauw even niet wie, heeft een cijfertje teveel gezet bij zijn pensioenopgave, waarna het bedrag werd opgeteld bij zijn jaarsalaris en voila. Binnenlandse zaken nam het getal over.

Nu dus rechtgezet.

Blijft er één over. De Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten had in 2010 een voorzitter van het college van bestuur die 199.654 euro toucheerde. Inderdaad: toucheerde. Deze Olchert Brouwer werkt namelijk niet meer bij de Hogeschool. Zijn opvolgster  Jet de Ranitz heeft een salaris dat conform is aan de kaders die de HBO-Raad daarvoor heeft gesteld (cachelink). Dat is flink onder de Balkenende-norm.

https://cultureelpersbureau.nl//wp-content/uploads/2012/01/4-wopt-rapportage-2011-deel-1a-overzicht-van-overschrijdingen.pdf

 

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur