Raad voor Cultuur deelt uit in tweede ronde

Toch geld voor de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten, geld voor een orkestenfusie in Zuid Nederland en 4,7 miljoen voor een kennisinstituut voor amateurkunst. De kaalslag van de Nederlandse Cultuursector is dankzij een tweede advies van de Raad voor Cultuur een beetje minder extreem geworden. Naast de genoemde positieve beoordeling is er ook geld voor een kennisinstituut voor de creatieve sector (7 miljoen), het Letterkundig Museum en het jeugdtheaterinitiatief van het Nationale Toneel, dat daarmee een streep zet door de plannen van Toneelgroep Max om zich vanuit Rotterdam ook op Den Haag te richten.

Word lid en lees alles met 1 keer inloggen

Met de lees verder-knop hieronder word je geen lid, maar koop je alleen dit ene stuk met een tegoed bij onze partner Feather.
Een echt lidmaatschap van Cultuurpers biedt meer, zoals onbeperkte toegang tot ALLE verhalen (en een nieuwsbrief).

Al lid? Top! Log hieronder in


In het vandaag uitgebrachte advies wordt over bijna 45 miljoen aan subsidie een definitief advies uitgebracht. Daarmee zijn een aantal wonden geheeld, maar blijven een paar andere wonden open. In het jeugdtheater werd flink overvraagd: daar is de nieuwe aanvraag van drie instellingen afgewezen. Voor de journalisten onder u is het verder prettig te weten dat het Persmuseum mag blijven bestaan.

Het hele advies is ook hieronder te lezen:

https://cultureelpersbureau.nl//wp-content/uploads/2012/08/Slagen-in-Cultuur-het-vervolg.pdf

[gravityform id="10" title="true" description="true" ajax="true" tabindex="0"]