Toch geld voor de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten, geld voor een orkestenfusie in Zuid Nederland en 4,7 miljoen voor een kennisinstituut voor amateurkunst. De kaalslag van de Nederlandse Cultuursector is dankzij een tweede advies van de Raad voor Cultuur een beetje minder extreem geworden. Naast de genoemde positieve beoordeling is er ook geld voor een kennisinstituut voor de creatieve sector (7 miljoen), het Letterkundig Museum en het jeugdtheaterinitiatief van het Nationale Toneel, dat daarmee een streep zet door de plannen van Toneelgroep Max om zich vanuit Rotterdam ook op Den Haag te richten.

In het vandaag uitgebrachte advies wordt over bijna 45 miljoen aan subsidie een definitief advies uitgebracht. Daarmee zijn een aantal wonden geheeld, maar blijven een paar andere wonden open. In het jeugdtheater werd flink overvraagd: daar is de nieuwe aanvraag van drie instellingen afgewezen. Voor de journalisten onder u is het verder prettig te weten dat het Persmuseum mag blijven bestaan.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Het hele advies is ook hieronder te lezen:

Klik om toegang te krijgen tot Slagen-in-Cultuur-het-vervolg.pdf