Het meest markante gezelschap van Nederland, als het gaat om omgaan met subsidiegeld, is gered. De Theaterkrant meldt dat het Rijk akkoord is met de nieuwe, aangepaste begroting, die moest worden opgesteld nadat eerder dit jaar een verlies was ontstaan van ruim 2 miljoen euro. Het gezelschap behoudt dus de anderhalf miljoen euro en artistiek leider Jos Thie en zijn zakelijke partner Jelle Snijder worden met pek en veren de stad uit gejaagd, waar zij zich kunnen voegen bij de Raad van Toezicht die al eerder de ogen iets te dicht had gedaan. Immers, een peperdure productie inzetten om het tekort uit een eerdere run van diezelfde peperdure productie goed te maken: geen ondernemer zou dat ooit toestaan.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Enfin: vanaf 2014 is er een nieuwe baas in Utrecht, dus de sollicitanten kunnen zich warm gaan lopen. Benieuwd wie over 2 jaar bereid is het stokje over te nemen. Utrecht kennende zal er niet voor een lokale grootheid gekozen worden. We gokken nu alvast op Thibaud Delpeut. Die is er dan wel klaar voor. Als hij tenminste de huidige zware repetities met Halina Reijn bij Toneelgroep Amsterdam overleeft.

Foto bovenaan:
Scroll naar top