Terwijl de stad enorm moet bezuinigen op muziekscholen, bibliotheken, een paar toneelclubs en andere leuke dingen voor de mensen, zoals openbaar vervoer en zorg, bouwt wel een nieuw kunstgebouw. Liever gezegd: de gemeente steekt 181 miljoen in het slopen en vernieuwen van de theaters aan het Spui, omdat de architect die het complex 20 jaar geleden bouwde kennelijk zijn werk niet goed heeft gedaan.

En als het nu ook maar helemaal nieuw en origineel was. Maar nee. Op wees Hagenaar en kunstliefhebber Dimitri van der Werf op een nogal frappante overeenkomst tussen het nieuw te bouwen complex en twee vrijwel identieke kunstgebouwen elders in de wereld.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

We hebben de plaatjes bijgevoegd. Vergelijkt u zelf: het Kimmel Center in Philadelphia (VS), de nieuwe Opera van Lyon (Frankrijk) en het nieuw te bouwen Spuigebeuren in Den Haag. Kennelijk zijn buisdaksconstructies in de aanbieding bij de Hornbach, of was het gewoon even een moment van zwakte van de architect?

Foto bovenaan:
Spuiforum Den Haag
Scroll naar top