Thibaud Delpeut, aanstormend talent in theaterland, is per 9 september aangesteld als artistiek directeur van De Utrechtse Spelen. Om ook op zakelijk gebied voldoende vertrouwen uit te stralen is Jacques van Veen aangesteld als zakelijk directeur. Die verdiende zijn sporen eerder bij het Holland Festival en de Stadsschouwburg van Groningen.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Het Utrechtse gezelschap, dat vorig jaar rond deze tijd in zwaar weer terechtkwam door overenthousiast cultureel ondernemerschap onder leiding van Jos Thie, krijgt daarmee weer het artistieke gezicht terug dat node gemist werd sinds het vertrek van enfant terrible en hemelbestormer Dirk Tanghe. Diens ‘Paardenkathedraal’ wist jarenlang de gemoederen van de theaterwereld, en bij een trouw en ingewijd publiek, in beweging te houden, tot zijn karakter en alcoholgebruik hem het werken onmogelijk maakten.

Delpeut is eigenzinnig en sterk gericht op kwaliteit, meer dan op massa. Hij zal niet snel een knieval maken voor het snelle succes, maar heeft ook aangetoond niet terug te schrikken van grootsch en meeslepend toneel. Zijn relatieve jeugd zorgt er ook voor dat hij kan groeien, en daarvoor is het warme bad van een eigen theater en een vast gezelschap onmisbaar.

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

Delpeut verdiende zijn sporen in het kleine zalen circuit in en om Amsterdam. Een circuit dat sterk onder druk kwam te staan door de extreme cultuurbezuinigingen van het kabinet Rutte I (en II). Een jaar geleden diende hij een daarom een subsidieaanvraag in bij de gemeente Utrecht, die echter werd afgewezen. In het grote aantal aanvragen van nieuwe Utrechtse groepen viel de keuze toen wel op de Warme Winkel, een gezelschap dat sindsdien zijn eerste Utrechtse première nog moet spelen.

Overigens ‘gokten’ wij in november 2012 al op deze keuze.

Laat weten wat je ervan vindt
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

Foto bovenaan:
Scroll naar top