Meteen naar de inhoud

Zo kan het ook. Rufus Wainwright’s ‘Complainte de la butte’ klinkt in Sotchi

Terwijl wij de zwaarst denkbare delegatie van hetero’s naar Sotchi sturen, om daar de mensenrechtenpolitiek van Poetin te steunen, stuurt Australië een nummertje van Rufus Wainwright. Feitelijk ondermijnt Australië daarmee een de wet tegen de homopropaganda in Rusland. Niet dat er in de officiële songtekst ook maar één onvertogen woord staat. “Complainte de la butte” is immers slechts “klacht van een heuveltje”. Maar het nummer is, zoals veel werk van Wainwright, vol van zogenaamd “double entendre”, ofwel: het kan ook uitgelegd worden als een nogal hitsig liedje over seks die niet via de voordeur verloopt.

Enfin.

Het was er bijna niet van gekomen, omdat de platenmaatschappij lont rook, maar op zijn eigen website heeft Rufus Wainwright inmiddels verteld dat het nummer gehoord zal worden. In Sotchi.

Kijken of Rutte daar overheen kan.

een van onze leden

Leden van Cultuurpers zijn voor een klein bedrag per maand of per jaar mede-eigenaar van onze coöperatie, en mogen in voorkomende gevallen ook inhoudelijk bijdragen aan de site. Voor leden met een instellingslidmaatschap bieden we de mogelijkheid om hun persberichten onverkort door te plaatsen. Ook lid worden? Dat kan. Kijk op deze paginaBekijk alle berichten van deze auteur