Art Rotterdam is de toonaangevende beurs op het gebied van hedendaagse in Nederland. Dit jaar presenteerden maar liefst 96 s werken van nog veel meer . Daarbij opgeteld is op diezelfde beurs een afdeling te zien onder de noemer Art Projections, een afdeling betaalbare bij WeLikeArt! en een afdeling waar maar liefst 92 stonden die in 2012 gehonoreerd waren met een startstipendium van het Mondriaan Fonds. De Van Nelle fabriek barstte ervan uit zijn voegen.

Als je dacht dat je het gehad had: aan de andere kant van was nóg een grote beurs met 64 s die net buiten de boot vielen voor de grote beurs. Deze RAW Art Fair vond dit jaar voor de derde keer plaats in de Cruise Terminal.

En zelfs dat was nog niet alles. Bij een happening waar zoveel geïnteresseerden op af komen is het aantal side-events bijna niet te overzien. Ga er maar eens aan staan. Een kleine schatting maakt dat ik in 3 dagen ruim tweeduizend werken heb gezien. Daarvan maakt natuurlijk lang niet ieder werk indruk en ruim de helft gaat sowieso aan je voorbij.

Wat blijft er dan over?

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:
[Tweet “Zonder commentaar, mijn eigen top van de se beursvloer.”]

Ik selecteerde 15 werken die er bovenuit sprongen. Een selectie van diverse locaties waarvan het werk in principe allemaal te koop was, of nog is. Zonder commentaar, mijn eigen top van de se beursvloer.

Ante Timmermans
Op art : Ante Timmermans,
Alex Dordoy
Alex Dordoy,
Marleen Sleeuwits
Marleen Sleeuwits,
Zaide Oenema
Zaide Oenema (het werk is een rebus waar staat “Sometimes I shouldn’t take Art so seriously”),
Peter Morrens
De meest opmerkelijke stand was een die Peter Morrens de vrije hand liet met zeer ironische teksten zoals “Hier komt iets anders”.
Thijs Jansen
Een van de jonge talenten die werk toont bij het Fonds is Thijs Jansen die dit schilderij maakte van een kastje met een videoband
Aldwin van de Ven
Een andere enaar waar we hopelijk nog veel van gaan horen is Aldwin van de Ven.
[Tweet “Een enaar waar we hopelijk nog veel van gaan horen is Aldwin van de Ven.”]
Remco Torenbosch
… en Remco Torenbosch die afgelopen jaar bij de finalisten zat voor de Prix de
Jan Wattjes
Bij het WeLikeArt! gedeelte van Art is betaalbare te koop. Zo bijvoorbeeld dit mooie schilderij van Jan Wattjes (bekend van het programma de Nieuwe ) wat voor €1200,- te koop is.
Ad de Jong
Of anders dit werk eveneens bij WeLikeArt! wat voor €185,- van Ad de Jong voor iedereen betaalbaar is. En dan heb je toch een mooi werk in huis.
Bij Garage Rotterdam bij de Van Nelle Fabriek, dit werk van Zoro Feigl
Bij Garage bij de Van Nelle Fabriek, dit werk van Zoro Feigl
Bij Art Rotterdam Projections was onder andere dit videowerk van Jacco Olivier te zien. Het zijn geanimeerde schilderijen die in elkaar overlopen.
Bij Art Projections was onder andere dit videowerk van Jacco Olivier te zien. Het zijn geanimeerde die in elkaar overlopen en bewegen.
Ronald Zuurmond
Bij de RAW Art Fair onder andere dit werk van Ronald Zuurmond
Rob Bouwman en Vincent Uilenbroek
… en dit werk wat een samenwerking is tussen Rob Bouwman en Vincent Uilenbroek
Ming Smith
Op een van de side-events was dit werk te zien van Ming Smith. Een prachtige foto van een enaar die onder andere ook in het MOMA te zien is.

Volgend jaar weer?

Foto bovenaan:
Art Rotterdam Van Nellefabriek
Scroll naar top