Meteen naar de inhoud

Zelfs de dansers wisten het niet. Conny Janssen danst voor Obama en 58 wereldleiders.

Dansen voor de ogen van 58 wereldleiders, en natuurlijk Obama himself. Als rode draad, als openingsact. Je zal die opdracht maar krijgen. Drie maanden werkte Conny Janssen Danst in het geheim aan deze missie. Tot maandag 24 maart het gebeurde.

Woordvoerder Ellen Geijs van Conny Janssen Danst had pijn in de buik tijdens het optreden. Van de zenuwen. De dansers waren gescreend, dus de veiligheid was ok. Maar zouden ze de druk wel aan kunnen?

Lange tijd mocht niemand van de werkelijke opdracht van het optreden weten. Zelfs de dansers niet. Tijdens tien draaidagen op locaties van het Rijksmuseum tot het Binnenhof wisten ze nog niet of het om een videoclip ging of een of ander groots evenement.

Bij de redactie van IDTV Live voor de openingsfilm- en ceremonie was het al snel duidelijk dat Conny Janssen de choreografie moest verzorgen. Zij had bij uitstek laten zien locatieprojecten op een bijzondere manier in te vullen. In 2010 op het dak van een viaduct in Common Ground, de tramremise van HOW LONG IS NOW, tussen de voorbereiding van de NSS-summit door nog even de opening van het inmiddels vermaarde station Rotterdam Centraal en binnenkort zelfs een productie in een onderzeebootloods.

Toch is het ook de diversiteit van de dansers,  in karakter, uiterlijk en bewegingsstijl die de doorslag gaf. Het ging immers om een optreden voor een wereldtop: het grootste politieke evenement dat ooit in Nederland is georganiseerd.

Was het optreden geslaagd? De reactie van president Obama in de video spreekt boekdelen. Nuff said. 

 

Ruben Brugman

schrijvende ex-danserBekijk alle berichten van deze auteur