In de categorie kunstroof is dit de laagste vorm: een oude vouwfiets stelen voor de deur van een dure kunstbeurs. Pak dan dat overbodige navigatiesysteem uit die Porsche Cayenne, het Guccitasje dat achteloos op de balie is neergezet, of schuif die driedubbelverzekerde, met diamant ingelegde iPhone van dat koffietafeltje onder je krant en geniet buiten verder van je geweten.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Maar niet de fiets van Lost Painters.

De fiets die hem altijd begeleidde op zijn reizen naar galeries, vernissages, openingen en beurzen, waar die fiets ook maar kan komen al dan niet met hulp van trein en bus. Heel Europa heeft hem gezien, en op alle reportages op de site van Lost Painters is hij wel ergens te vinden.

Nu dus niet meer. Meegenomen door iemand die zich waarschijnlijk het apekool schrikt als hij merkt dat die kekke mountainbike in tweeën breekt als je aan dat ene knopje zit. Omdat het een vermomde vouwfiets is.

Kortom.

We rekenen er niet op dat de Brusselse lener in kwestie tot onze doelgroep behoort, of die van onze partner Lost Painters. Maar misschien ziet u die rare mountainbike ergens liggen. In twee stukken. Of… Nu ja.

Zonder fiets kan Niek niet op reportage. Kan hij niet geïnspireerd worden. Niek heeft zijn bankrekening opengesteld.

http://www.lost-painters.nl/rip/

Foto bovenaan:

5 reacties op “Help! Vind de Lost Painters Vouwfiets!”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Scroll naar top