Meteen naar de inhoud

Help! Vind de Lost Painters Vouwfiets!

In de categorie kunstroof is dit de laagste vorm: een oude vouwfiets stelen voor de deur van een dure kunstbeurs. Pak dan dat overbodige navigatiesysteem uit die Porsche Cayenne, het Guccitasje dat achteloos op de balie is neergezet, of schuif die driedubbelverzekerde, met diamant ingelegde iPhone van dat koffietafeltje onder je krant en geniet buiten verder van je geweten.

Maar niet de fiets van Lost Painters.

De fiets die hem altijd begeleidde op zijn reizen naar galeries, vernissages, openingen en beurzen, waar die fiets ook maar kan komen al dan niet met hulp van trein en bus. Heel Europa heeft hem gezien, en op alle reportages op de site van Lost Painters is hij wel ergens te vinden.

Nu dus niet meer. Meegenomen door iemand die zich waarschijnlijk het apekool schrikt als hij merkt dat die kekke mountainbike in tweeën breekt als je aan dat ene knopje zit. Omdat het een vermomde vouwfiets is.

Kortom.

We rekenen er niet op dat de Brusselse lener in kwestie tot onze doelgroep behoort, of die van onze partner Lost Painters. Maar misschien ziet u die rare mountainbike ergens liggen. In twee stukken. Of… Nu ja.

Zonder fiets kan Niek niet op reportage. Kan hij niet geïnspireerd worden. Niek heeft zijn bankrekening opengesteld.

http://www.lost-painters.nl/rip/

5 reacties op “Help! Vind de Lost Painters Vouwfiets!”

Reacties zijn gesloten.

Wijbrand Schaap

Cultuurpers heet het geesteskind dat ik in 2009 op de wereld zette. Voor ik dat deed was ik (sinds 1996) kunstverslaggever voor onder meer Algemeen Dagblad, Utrechts Nieuwsblad, Rotterdams Dagblad en GPD. Daarvoor deed ik van alles. Studeren enzo. Theater maken. Inspraakavonden notuleren. In een bandje spelen. Ik schreef - en schrijf ook voor specialistische bladen als TM, Boekman, Ons Erfdeel en De Vogelvrije Fietser. Ik help je met schrijven als je het heel lief vraagt. Ik ben getrouwd met Suzanne Brink en heb een kat die Edje heet, een pup die Fonzie heet en een hond die genoemd is naar Rufus Wainwright.Bekijk alle berichten van deze auteur