William Forsythe, dansvernieuwer, en algemeen beschouwd als een van de belangrijkste choreografen van deze tijd, stopt op per september 2015 bij het gezelschap waaraan hij zijn naam verbonden heeft. Dat meldt de New York Times. Hij zal nog wel verbonden blijven aan het gezelschap als adviseur, maar de echte leiding zal waarschijnlijk worden overgenomen door Jacopo Godani, een oud-leerling van de legendarische choreograaf.

Met het vertrek van Forsythe zal het gezelsdchap ook zijn naam verliezen, zo vermoedt de krant. Of het vertrek te maken heeft met het gesteggel over de subsidie voor het gezelschap, dat zowel in Dresden als in Frankfurt zetelt, vermeldt het artikel niet. We weten we dat de subsidie van beide steden en deelstaten inmidels veiliggesteld is, ondanks het feit dat Forsythe in zijn eigen theater in Dresden slechts 3000 bezoekers per jaar schijnt te trekken, wat boulevardkrant Bild een schande zegt te vinden.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

Tijdens het Holland Festival is The Returns te zien, het nieuwste stuk van Forsythe.

1 REACTIE

Comments are closed.