Volgens minister Bussemaker zou het allemaal reuze mee gaan vallen en Jet de Ranitz van Kunsten ‘ 92 vond dat al die onderzoekers paniek om niks zaaiden. Maar ze komen er dus wel aan: nieuwe bezuinigingen op cultuur, en groter dan eerst werd verwacht. Maastricht, net voorzien van een zeer breed college van B&W, kort vanaf komend jaar eerst een half miljoen op de cultuurbegroting, en daarna elk jaar nog minstens 750.000.

Geen instelling zal gespaard blijven, kondigt de D66 wethouder aan. Wij voegen daaraan toe dat dat voor bijna elke kunstinstelling in Nederland zal gaan gelden. De rampberichten zijn dus gewoon waar: nog eens minstens 30% eraf. Nationwide. Iemand zijn keel al aan het schrapen?

Hier het bericht:

http://www.dichtbij.nl/maastricht/regio/artikel/3522854/wethouder-damsma-waarschuwt-culturele-instellingen-houd-er-rekening-mee-dat-wij-op-u-bezuinigen.aspx

4 REACTIES

Comments are closed.