In diverse studio’s in het land volgden bijna een jaar lang veel jongens danslessen aan de Billy Elliot sCOOL om in aanmerking te komen voor een van de meest begeerde rollen op het danspodium: Billy Elliot. Uiteindelijk werden deze deelnemers samengebracht voor lessen in het fraaie, nieuwe pand van Stage Entertainment aan de Zuidas in . Onder toeziend oog van bewonderaar Joop van den Ende is door onder andere vakmensen uit uiteindelijk een zestal jonge dansers geselecteerd. Vanaf 4 november in te zien in de meeslepende balletmusical Billy Elliot met van Elton John.

Billy Elliot is ook een beetje een pet project van Van den Ende zelf, die ooit als jonge knul dansles volgde. Maar geeft hij ruiterlijk toe, het niveau van de Billy Elliot-jongens haalde hij bij lange na niet. Bijna niemand trouwens. Het is hoogstand kunst- en vliegwerk, draaien en springen en ook nog zingen en acteren. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. Haalt deze versie het bij die van de befaamde West End en zijn de Nederlandse dansers goed genoeg? Met Svenno, Jillis, Tydo, Stijn, Roan en Carlos zullen zeker wat tranen gaan vloeien bij het publiek. Innemend, flinke dosis blijdschap, dromerig, nuchter, onverwacht uit de hoek komend, nonchalant, allemaal hebben ze hun eigen karaktertrekken. Voor de de gaf ik deze knullen even les en opvallend genoeg miste ik ze daarna. Ik zal de komende periode niet de enige zijn.

We gaan het meemaken.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

http://youtu.be/Ibf48l52nHU

Foto: www.musicalworld.nl

Foto bovenaan:
Scroll naar top