Met vijf nominaties heeft de komedie Aanmodderfakker van Michiel ten Horn de meeste kansen op Gouden Kalveren. Waaronder die voor beste film, regie en scenario. Op de hielen gezeten overigens door

Nena en Hemel op Aarde (beide 4 nominaties).

Ten Horn kwam eerder al eens opvallend voor de dag met De ontmaagding van Eva van End, dus als vrijdag blijkt dat hij definitief als aanstormend nieuw talent moet worden genoteerd, dat is dat hem van harte gegund.

Mooi zou het ook zijn als Abbey Hoes voor haar lastige en overrompelende titelrol in Nena een Gouden Kalf krijgt.

Opvallend is dat twee van de beste film-kandidaten (Nena en Hemel op Aarde) een ingewikkelde jeugd als onderwerp hebben. Had de jury daar een zwak voor?

Iedere jury heeft altijd zo zijn eigen bril, daar hoort u mij niet over mopperen, al is bijvoorbeeld de hoge waardering voor Hemel op Aarde toch wel een beetje onverwacht. Grappig is ook dat Jongens van Misha Kamp (nominatie beste regie) een televisiefilm is die geen bioscooproulement heeft gehad. Op een vertoning op het Gay & Lesbian Festival na dan.

En dat moedige en eigenzinnige titels als In jouw naam en Supernova geen enkele nominatie haalden is jammer, maar kan gebeuren. Maar waarom toch zijn het indrukwekkende Brozer en het sterke en actuele Infiltrant geheel aan de aandacht ontsnapt?

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login