Meteen naar de inhoud

Niet alleen Kunststof TV, ook NTR Podium stopt. Leve Podium Witteman.

NTR Podium: hét televisieprogramma over muziek en dans, stopt ermee. Vanavond is de laatste uitzending met het Harmonium van John Adams door het Residentie Orkest. In 2015 maakt NTR Podium plaats voor het nieuwe Podium Witteman. Dat gaat vooral over klassieke muziek en jazz.

Het andere cultuurprogramma van de NTR, de live talkshow Kunststof TV stopte onlangs al. Presentator Joost Karhof was het daar niet mee eens.  Want het werd goed bekeken. Maar de NPO besliste dat het programma plaats moest maken voor vernieuwing. Nu blijkt dat ook NTR Podium moet sneuvelen voor het nieuwe format met Paul Witteman.

Hoe dans verder vorm krijgt bij de NTR is nog onduidelijk. NTR Podium verzorgde dansregistraties zoals de Nederlandse Dansdagen en had in het recente verleden plannen daar meer mee te doen. Het mocht niet zo zijn. In ieder geval blijft de serie Point Taken staan.

Podium Witteman is op zondagmiddag 17.10 uur live te zien op NPO 2:

‘Podium Witteman wordt het wekelijkse muzikale feest van presentator Paul Witteman. Samen met huispianist/cabaretier Mike Boddé en muzikale spin in het web Floris Kortie ontvangt hij gasten met bijzondere verhalen, daarnaast is er ruimte voor jong talent en zijn er live optredens van topmusici.

Podium Witteman omarmt de wereld van de klassieke muziek maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, jazz, of wereldmuziek. In de wekelijkse rubriek deShuffle zal Mike Boddé samen met een ensemble op avontuur gaan door 400 jaar muziekgeschiedenis.

Het programma wordt live uitgezonden vanuit de gloednieuwe studio van De Hallen in Amsterdam-West. Podium Witteman biedt iedere week een podium aan ensembles, orkesten, en solisten. Het programma is voor publiek gratis toegankelijk.’

 

Ruben Brugman

schrijvende ex-danserBekijk alle berichten van deze auteur

Privé Lidmaatschap (maand)
5€ / Maand
Voor natuurlijke personen en ZZP’ers.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen mastodon-account
Toegang tot onze archieven
Klein Lidmaatschap (maand)
18€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van minder dan 250.000 euro per jaar
Geen storende banners
Een premium nieuwsbrief
Al onze podcasts
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Zelf persberichten (laten) plaatsen
Extra aandacht in berichtgeving
Groot Lidmaatschap (maand)
36€ / Maand
Voor culturele instellingen met een omzet/subsidie van meer dan 250.000 euro per jaar.
Geen storende banners
Een speciale nieuwsbrief
Eigen Mastodonaccount
Toegang tot archieven
Deel persberichten met ons publiek
Extra aandacht in berichtgeving
Premium Nieuwsbrief (substack)
5 proefabonnementen
Al onze podcasts

Betalingen geschieden via iDeal, Paypal, Creditcard, Bancontact of Automatische Incasso. Wilt u liever handmatig betalen, op basis van een factuur vooraf, rekenen we 10€ administratiekosten

*Alleen bij een jaarlidmaatschap of na 12 maandelijkse betalingen

nl_NLNederlands