NTR Podium: hét televisieprogramma over muziek en dans, stopt ermee. Vanavond is de laatste uitzending met het Harmonium van John Adams door het Residentie Orkest. In 2015 maakt NTR Podium plaats voor het nieuwe Podium Witteman. Dat gaat vooral over klassieke muziek en jazz.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

Het andere cultuurprogramma van de NTR, de live talkshow Kunststof TV stopte onlangs al. Presentator Joost Karhof was het daar niet mee eens.  Want het werd goed bekeken. Maar de NPO besliste dat het programma plaats moest maken voor vernieuwing. Nu blijkt dat ook NTR Podium moet sneuvelen voor het nieuwe format met Paul Witteman.

Hoe dans verder vorm krijgt bij de NTR is nog onduidelijk. NTR Podium verzorgde dansregistraties zoals de Nederlandse Dansdagen en had in het recente verleden plannen daar meer mee te doen. Het mocht niet zo zijn. In ieder geval blijft de serie Point Taken staan.

Podium Witteman is op zondagmiddag 17.10 uur live te zien op NPO 2:

Voor je verder leest...

Steeds meer mensen en instellingen zijn lid. Omdat ze onafhankelijke cultuurjournalistiek belangrijk vinden.
Word ook lid, kijk hier:

‘Podium Witteman wordt het wekelijkse muzikale feest van presentator Paul Witteman. Samen met huispianist/cabaretier Mike Boddé en muzikale spin in het web Floris Kortie ontvangt hij gasten met bijzondere verhalen, daarnaast is er ruimte voor jong talent en zijn er live optredens van topmusici.

Podium Witteman omarmt de wereld van de klassieke muziek maar zoekt ook de grenzen op met andere genres zoals pop, jazz, of wereldmuziek. In de wekelijkse rubriek deShuffle zal Mike Boddé samen met een ensemble op avontuur gaan door 400 jaar muziekgeschiedenis.

Het programma wordt live uitgezonden vanuit de gloednieuwe studio van De Hallen in Amsterdam-West. Podium Witteman biedt iedere week een podium aan ensembles, orkesten, en solisten. Het programma is voor publiek gratis toegankelijk.’

O, ja: Je hoeft geen lid te zijn om dit te kunnen lezen. We hebben wel leden nodig om dit te kunnen schrijven. Word daarom nu lid.

 

Laat weten wat je ervan vindt
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

Foto bovenaan:
NTR Podium
Scroll naar top