Dit bericht kon je inderdaad niet op 1 april uitbrengen, want dan had niemand het geloofd. Maar het komt er dus wel van. Bowie, The . Maar dan van de man zelf. Een beetje. , de baas van Toneelgroep die in en inmiddels beroemder is dan in Nederland, gaat Lazarus regisseren. Dat is een nieuwe musical met oude van David Bowie, maar ook met een aantal nummers die de Thin White Duke zelf voor de gelegenheid gaat schrijven.

Het libretto is van de hand van Enda Walsh, en is gebaseerd op The Man Who Fell To Earth, de waarmee David Bowie cultstatus verwierf in de bioscopen. De musical kan gezien worden als het tweede deel van deze film, the sequal. Thomas Newton, het buitenaardse personage dat in de film ter aarde viel, op zoek naar water voor zijn thuisplaneet, is in Lazarus aan lager wal geraakt, maar zal worden gered door een klein meisje.

https://www.youtube.com/watch?v=lfccDapMA14

Van Hove is voor het plan benaderd door Bowie zelf. Van Hove: “Uit de ontmoetingen en gesprekken is voor mij meer dan ooit duidelijk dat hij een kunstenaar pur sang is en dat dit project voor hem van levensgroot belang is. Na de workshop in december zei hij me dat dit was wat hij altijd al had gewild: ‘a theatre play with my music’.”

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Of Bowie zelf zal optreden in het stuk, laat het persbericht van toneelgroep Amsterdam in het midden. Dan zou het pas echt een reden worden om af te reizen naar , waar dit stuk in december van dit jaar in première zal gaan.

 

Foto bovenaan:
Scroll naar top