Al 500 jaar spreekt Jeroen Bosch tot de verbeelding. Zijn blijven een enorme zeggingskracht hebben, ook al zijn we de kerkelijke context nu misschien uit het oog verloren. In aanloop naar de grote overzichtstentoonstelling die het Noordbrabants Museum volgens jaar organiseert, gaat een keur van Nederlandse kunsthistorici en curatoren op pad om de schilderijen van Bosch te onderzoeken. Wat gaat er onder de lagen verf schuil, zijn het wel schilderijen van de meester zelf en niet van zijn leerlingen? Regisseur Pieter van Huystee volgt hen terwijl ze in een bureaucratische hel belanden. Want collega-musea werken niet mee, iedereen heeft zijn eigen belang te verdedigen en er komen nog minstens twee andere grote Bosch tentoonstellingen.

Jheronimus Bosch, touched by hell -Pieter van Huystee
Jheronimus Bosch, touched by hell -Pieter van Huystee

Pieter van Huystee is vooral bekend als producent van Nederlandse films. Hij heeft gewerkt met Johan van der Keuken en Heddy Honigmann, de fine fleur van  de vaderlandse .

Wat: Jheronimus Bosch, Touched by the Devil

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Waar: Vandaag in Tuschinksi 1, , daarna nog in odner meer het Ketelhuis.

klik hier voor kaartjes en tijden.

Foto bovenaan:
Scroll naar top