Movies that Matter organiseert op 10 januari een vertoning van Mohsen Makhmalbafs ‘The President’ met als speciale gast -schrijver en journalist- Alexander Münninghoff (De Stamhouder).

In ‘The President’ wordt een afgezette dictator in een Oost-Europees land geconfronteerd met zijn daden nadat hij zich schuil moet houden met zijn kleinzoon. In Mohsen Makhmalbafs satire zijn de rollen even omgedraaid en daarmee worden de verstrekkende gevolgen van een dictatuur ook duidelijk. De film werd al verschillende malen geprezen in de pers en openende in 2014 het van . De film had geen release in de Nederlandse maar is nu dankzij Movies that Matter weer te bewonderen.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Alexander Münninghoff zal op 10 januari na afloop van de film in gesprek gaan met kunstenaar Frits Dijcks (Topp & Dubio) over staatsgrepen, dictaturen en de verschillen tussen feit en fictie in de voormalige Sovjet-Unie. Het zal daarnaast ook gaan over de opvallende overeenkomsten tussen de film en Münninghoff’s eigen familiekroniek ‘De stamhouder’, waarin de schrijver, als kleinzoon van één van de rijkste mannen van Letland en een Russische gravin, alle grote 20e eeuwse gebeurtenissen van voorbij ziet komen.

Kijk hier voor meer informatie.

Foto bovenaan:
Scroll naar top