Voor de dood ga je instinctief op de vlucht, maar in ‘Have I been here before’ haalt choreografe Marie Goeminne de dood juist dichtbij. Niet bedreigend, wel dicht op je huid en hand in hand met het leven. Ze toont dood en leven in een intieme verstrengeling.

Foto: Eva Gjaltema

Drie danseressen gaan geconcentreerd en kwetsbaar op in een stroom, waarin leven ontstaat, doorgegeven wordt, in de dood overgaat en daarna opnieuw begint. Ik vind het typisch vrouwelijk dat de dood niet als een eind...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Scroll naar top