De vijf genomineerden voor de CCD Award 2017 zijn Hamlet van ZEP Theater Producties, Festival Mundial, Ongekend Bijzonder Festival 2016, Project Old Skool van Stichting Gebouw 52 en het Van Abbemuseum. Het publiek kan vanaf nu tot 18 januari 2017 haar stem uitbrengen via deze link. De jury neem de publieksstem mee in haar afweging.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

CCD Award 2017

De prijs van € 5000,- wordt uitgereikt aan een organisatie die op het gebied van diversiteit een voorbeeldfunctie vervult voor het hele culturele veld. Juryvoorzitter Mariëtte Hamer, bijgestaan door juryleden Mavis Carrilho, Khalid Ouaziz, Manon Pattynama en Howard Komproe, maakt op 15 februari 2017 in de Melkweg de winnaar bekend. Bij de beoordeling kijkt de jury naar diversiteit bij de vier P’s (Personeel, Programma, Partners en Publiek), innovatie, bereik en maatschappelijke impact.

Best Practices

De genomineerden zijn geselecteerd uit de vijftig Best Practices die gedurende het hele afgelopen jaar zijn verzameld. Uit die vijftig is eerst een longlist gemaakt van vijftien Best Practices. Daaruit zijn vervolgens door een adviescommissie de vijf genomineerden gekozen. De adviescommissie bestaat uit Paulo Martina, Tati Vereecken-Suwarganda, Ilias Zian, Noraly Beyer en John Serkei.

Advertentie-archief

Dit bericht is een oude advertentie, die als gewoon bericht in de stroom mee is gegaan. Ze heeft haar werk gedaan. Reageren hoeft niet meer.
Ook adverteren? Neem contact op!

De eerste editie van de prijs werd gewonnen door Art-S-Cool, een kunstenaars-collectief uit de Haagse Schilderswijk. De theaterproductie Oumi+Mijn vader de Expat ontving de publieksprijs.

De CCD Award is een initiatief van de Federatie Cultuur en wordt mede mogelijk gemaakt door de Rijkscultuurfondsen. De uitvoering van de CCD Campagne waar de Award een belangrijk onderdeel van is, is in handen van binoq atana.

Goed om te weten

Locatie: De Melkweg

Tijd: 16:00 uur. Inloop en ontvangst met drankje vanaf 15:30 uur

Adres: Lijnbaansgracht 234, 1017 PH Amsterdam.

Stem op je favoriet en meld je aan voor de Melkweg via:

http://codeculturelediversiteit.com/de-code-culturele-diversiteit-award-2016/

 

Foto bovenaan:
Winnaars, jury en genomineerden van de eerste CCD Award. Fotograaf: Henk Rougoor.
Scroll naar top