Meteen naar de inhoud

Temidden van speculaties over de toekomst opent Berlinale 2018 met energieke stopmotion-animatie Isle of Dogs

Het voelde een beetje als een déjà vu. Wes Andersons Isle of Dogs als start van de Berlinale. Het festival opende weliswaar nog niet eerder met een animatiefilm, maar het is wel de tweede keer in vier jaar dat Wes Anderson de aftrap mag verzorgen. The Grand Budapest Hotel was weliswaar geen animatie, maar wel zo'n bizarre, typische Anderson-wereld. Net als trouwens daarvoor de op Roald Dahl gebaseerde stopmotionanimatie Fantastic Mr. Fox. Met inmiddels vier films die in Berlijn in première ginge...

Je kunt nu inloggen om verder te lezen!

Welkom in het archief van Cultuurpers! Als lid heb je toegang tot alle, meer dan 3000 berichten die we sinds onze oprichting in 2009 hebben geplaatst!

(Recente berichten (jonger dan drie maanden) zijn voor iedereen te lezen, dankzij onze leden!)

Word lid, of log hieronder in:

Leo Bankersen

Leo Bankersen schrijft over film sinds Chinatown en Night of the Living Dead. Recenseerde als freelance filmjournalist lange tijd voor de GPD. Is nu, onder andere, een van de vaste bijdragers aan De Filmkrant. Breekt graag een lans voor kinderfilms, documentaires en films uit niet-westerse landen. Andere specialiteiten: digitale zaken en filmeducatie.Bekijk alle berichten van deze auteur