Utrecht rules: Maak Tivoli Oudegracht de plek voor het herboren Sectorinstituut Podiumkunsten

319
Tivoli Oudegracht. Foto: Cumulus via Wikimedia CC BY-SA 3.0

De Raad voor Cultuur wil het. Iedereen wil het. En Utrecht wil het natuurlijk ook. Een fysiek sectorinstituut, waar in een hoek een oude pc staat te brommen met daarin het totale digitale archief van het Nederlandse theater, en de muziek, natuurlijk. Plus een bieb. Met echte boeken, scripts, foto’s.

In 2012 werd het gebouw afgestoten en kon het geheugen van ons toneel met de opbrengst uit de verkoop (het was crisis) nog 6 jaar opgeslagen en beheerd worden door de Universiteit van Amsterdam. Dat geld is binnenkort op. Hoog tijd om wat er over is te investeren in iets duurzaams. Toevallig staat in Utrecht net het oude Tivoli te koop. Moet ook een culturele bestemming krijgen, en iets betekenen voor de kunstenaars die er nu zo fantastisch aan het werk zijn. Zoals Kyteman. Zou het niet fantastisch zijn om het Sectorinstituut Podiumkunst daar te vestigen?

20 treinminuten

Je hebt plek zat voor een kantoor, je kunt er buitenlandse makers in residence houden, je kunt er vertoningen houden in de grote zaal, en exposities uitvoeren. Het zijn precies die geen overlastgevende culturele activiteiten die de gemeente zoekt.

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

En dat alles op 20 treinminuten van Amsterdam, met intercity’s die vaker rijden dan de metro naar de Bijlmemeer.

Ik zou zeggen: doen. Wat zeg jij?