De Raad voor Cultuur wil het. Iedereen wil het. En Utrecht wil het natuurlijk ook. Een fysiek sectorinstituut, waar in een hoek een oude pc staat te brommen met daarin het totale digitale archief van het Nederlandse , en de , natuurlijk. Plus een bieb. Met echte boeken, scripts, foto’s.

In 2012 werd het gebouw afgestoten en kon het geheugen van ons met de opbrengst uit de (het was ) nog 6 jaar opgeslagen en beheerd worden door de . Dat is binnenkort op. Hoog tijd om wat er over is te investeren in iets duurzaams. Toevallig staat in Utrecht net het oude Tivoli te koop. Moet ook een culturele bestemming krijgen, en iets betekenen voor de kunstenaars die er nu zo fantastisch aan het werk zijn. Zoals Kyteman. Zou het niet fantastisch zijn om het Sectorinstituut Podiumkunst daar te vestigen?

20 treinminuten

Je hebt plek zat voor een kantoor, je kunt er buitenlandse makers in residence houden, je kunt er vertoningen houden in de grote zaal, en exposities uitvoeren. Het zijn precies die geen overlastgevende culturele activiteiten die de gemeente zoekt.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

En dat alles op 20 treinminuten van , met intercity’s die vaker rijden dan de metro naar de Bijlmemeer.

Ik zou zeggen: doen. Wat zeg jij?

Foto bovenaan:
Tivoli Oudegracht. Foto: Cumulus via Wikimedia CC BY-SA 3.0
Scroll naar top