De beste culturele blog van 2017 is volgens Toerisme Vlaanderen de reportage ‘Waarom in Watou alles een andere betekenis krijgt (en het is niet eens vanwege het bier), geschreven door Harri Theirlynck. Dat is natuurlijk een fantastische eer voor Harri, die sinds een klein jaar publiceert op deze site. Het is natuurlijk ook heel fijn voor Cultuurpers zelf. Zo’n bekroning is een eer na zoveel jaren ploeteren buiten de gevestigde orde van de ‘oude’ media.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

De prijs, bestaande uit een oorkonde en cheque, werd op 8 maart 2018 uitgereikt tijdens een bijeenkomst in De Brakke Grond. Aanwezig waren, behalve de genomineerden, ook veel redacteuren van het blad Reiz&. Deze uitgave van de ANWB werd eind 2017 gestaakt. Harri Theirlynck was enige jaren hoofdredacteur van dit destijds grootste reismagazine van Nederland. Tijdens de bijeenkomst werd ook dit blad geëerd. Volgens Dirk Mertens, directeur van Toerisme Vlaanderen, was dat een van de laatste gespecialiseerde reistijdschriften waarin  kwaliteitsjournalistiek hoog in het vaandel stond.

Schrijfplezier

Wie de verhalen van Harri Theirlynck op onze site leest, snapt wat daarmee bedoeld wordt. Ze zijn allemaal geschreven in grote vrijheid. Het schrijfplezier spat ervan af, zonder ook maar ergens in te leveren op kwaliteit, achtergrondresearch en deskundigheid. Die vrijheid biedt publiceren op internet, waar minder strakke formats gelden dan in de commerciële bladensector.

De frisse stijl en gretigheid waarmee Harri Theirlynck nu over kunst schrijft, is hartverwarmend. Ik ben er trots op om Harri een podium te bieden voor zijn in alle opzichten vernieuwende en verfrissende aanpak van het cultuurjournalistieke metier.

Laat weten wat je ervan vindt
Like
Love
Care
Haha
Wow
Sad
Angry

Foto bovenaan:
Harri Theirlynck
Scroll naar top