(update: reactie Songfestival en nuancering bericht) Meespelen met het het Eurovisie Songfestivalorkest? Vanaf 100 euro per dag

11653

In de eerste versie van dit bericht gingen we uit van 100 euro voor 8 dagen. We bleken onjuist geïnformeerd. De toepassing van de remplaçanten-cao, waarvan in de toelichting door het Songfestival sprake is, geeft wat meer ruimte, al zijn de uurtarieven en dagtarieven daarvan nog steeds omstreden. Maar 1000 euro voor acht dagen is nu kennelijk het gangbare tarief.

Inmiddels hebben we een reactie van het songfestival:
‘Er wordt in de oproep inderdaad geen vergoeding genoemd, maar de conclusie dat er geen vergoeding beschikbaar zou zijn is voorbarig. Hoewel de exacte omvang van de opdracht op het moment van het publiceren van de oproep nog niet volledig is uitgewerkt, zal de geboden vergoeding ongeveer gelijk zijn aan de remplaçant tarieven van de Nederlandse Beroepsorkesten. We kiezen in algemene zin voor de opening- en interval acts voor een mooie, diverse mix van zowel gevestigde namen als jong en opkomend talent, om zo ook het talent van de toekomst wind in de zeilen te geven. In dit geval zijn hiervoor conservatoria actief benaderd, maar we hopen ook dat jong talent zich zelf bij ons meldt om zich aan de wereld te laten zien tijdens een bijzondere act met een speciaal hiervoor samengesteld orkest.’

Lees hier de uitleg van de term ‘remplaçant.’

Avatar

Beste lezer!

Dankzij gulle donaties van lezers konden we tot nu toe verhalen zoals dit blijven brengen. Bepaal zelf wat dit verhaal van Wijbrand Schaap je waard is. Je donatie is zeer welkom! Zo blijven we bestaan.
Doneer hier

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Wat is de remplaçanten-cao en waarom is het zo erg dat de NPO die toepast bij het Eurovisie Songfestival?

 

Voor je verder leest...

Inmiddels zijn al bijna 300 mensen met een hart voor kunst lid. We groeien snel! Alleen dankzij onze leden kunnen we dit soort verhalen blijven vertellen.

Word ook lid, door HIER te klikken!

Het oorspronkelijke bericht:

Een echte buitenkans. Meedoen aan een avontuur. Ben je derdejaars, of zelfs masterstudent aan het Rotterdamse Conservatorium (Codarts) kun je in april 8 dagen meedoen aan het Eurovisiesongfestival. Voor 100 euro[ref]Dit moet dus 1000 euro zijn[/ref]. Die je krijgt voor 8 dagen repeteren inclusief dat ene optreden tijdens de finale, waar de ogen en oren van miljoenen mensen op je gericht zijn. Wel zelf een slaapplaats regelen.

De oproep, waarin geen bedragen werden genoemd.

De oproep van de organisatie, geleid door mensen als Erik van Tijn die volgens deze website voor minder dan 2500 euro per dag zijn bed niet uitkomt, zorgde voor wat ophef in muziekkringen. Hoe zit dat met de fair practice code? We hadden toch afgesproken dat iedereen die subsidie krijgt die code moet onderschrijven? Of geldt dat pas vanaf volgend jaar? Is een vrijwilligersfunctie überhaupt wel te rijmen met de plek die dit optreden in het programma inneemt? Vragen, die we natuurlijk ook graag stelden aan de organisatie. Die heeft tot op dit moment echter nog geen tijd gevonden om te reageren.

Materiaalkosten.

Het Eurovisie Songfestival is waarschijnlijk nog bezig een goede plek te vinden voor de 25 miljoen euro subsidie die het voor de Rotterdamse editie ontvangt. Het kan natuurlijk ook zijn dat dit geld allemaal opgaat aan materiaal, want zo’n decor kost natuurlijk ook wat. Zouden de decorbouwers gratis werken? De beveiligers uit een pool vrijwilligers gekozen zijn?

Elke ochtend ons nieuws in je mailbox?

Wanneer je lid wordt kun je elke dag een update in de mail krijgen, met onze laatste berichten.

Word ook lid, door HIER te klikken!


Al lid? Login

We houden u uiteraard op de hoogte.

Waardeer dit verhaal!

Met een donatie laat je je waardering blijken voor het werk van deze auteur.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.