Onder het mom van ‘wat kan er nog wel’ heeft Maas theater en in deze onwerkelijke tijd een programma ontwikkeld voor kinderen, jongeren, ouders die thuis zitten en wel zin hebben in of behoefte hebben aan theater. We bedachten Maas TV, een online kanaal op onze website waarop kinderen, jongeren en volwassenen iedere dag een registratie kunnen bekijken van een oude Maasvoorstelling. Daarnaast ontwikkelden we Maas @ Home met onder andere een Workshop voor theater, Cursus niets doen en een Sing-a-long in quarantaine. Maas heeft tot en met 6 april 2020 63 tourneevoorstellingen en acht geprogrammeerde voorstellingen in het Maaspodium moeten afgelasten.

MAAS @ HOME

Voor alle thuiszitters en bankhangers: allemaal in de benen, we gaan wat doen. Op Maas @ Home helpen we je door deze gekke periode heen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een Cursus niets doen (maar eigenlijk groots dromen), een Applausworkshop (om goed te leren klappen voor onze zorgverleners) of een Cursus schrijven voor theater? Ook hebben we tutorials waarin je een hele choreografie kunt aanleren en warming-ups door acteurs en dansers van Maas. Maar ook Meet & Greets met acteurs die je nu misloopt omdat voorstellingen niet doorgaan en een Sing-a-long in quarantaine.

Maas @ Home: www.maastd.nl/athome

Workshop applaus (voor zorgverleners): https://www.youtube.com/watch?v=eGMU8NzUIU4&t

MAAS TV

We spelen geen Lampje, Uniform, Juffenballet en Boef de komende weken en ook het Maaspodium is tot en met 6 april 2020 gesloten, maar je kunt nog wel theater kijken. Thuis op de bank. Via Maas TV kun je registraties bekijken van oude Maasvoorstellingen, elke dag een nieuwe. Denk aan gouwe ouwe als Alleen op de wereld, Drie, Hallo familie, Liefde, , maar ook Toen wij van Rotterdam vertrokken en Voorjaarsoffer.

Voor je verder leest...

We hebben inmiddels al bijna 300 leden. Mensen zoals jij, met een hart voor kunst.
Word ook lid, kijk hier:

Maas TV: www.maastd.nl/tv

THUIS KUNSTLES GEVEN

Wil je je kinderen thuis een kunstles geven en heb je inspiratie nodig? Op www.steljevoor010.nl vind je tientallen inspirerende voorbeelden van kunstlessen, ontwikkeld voor het basisonderwijs door van Villa Zebra en podiumkunstenaars van Maas theater en dans. Zo zijn er lessen theater en lessen beeldend.

Stel je voor is een programma van KCR, Villa Zebra en Maas met als doel te verankeren in het basisonderwijs. De lessen die zijn ontwikkeld voor leerkrachten bieden we ook graag aan aan ouders die de komende weken hun kinderen thuis les willen geven en kunst belangrijk vinden.

Foto bovenaan:
Applausworkshop_©_foto_Joep_Lennarts
Persbericht
Dit is een persbericht van een van onze leden. Persberichten van leden met een ‘bijzonder’ lidmaatschap worden onverkort doorgeplaatst en gedeeld met onze volgers op sociale media. Ook meedoen? Word BIJZONDER lid!
Scroll naar top