Gisteravond ontvingen we het volgende persbericht, met het verzoek het pas om 06 uur te plaatsen, uit piëteit met de mensen die het betreft. We plaatsen dit, ook al is Paradiso geen lid, vanwege het maatschappelijk belang.

Let op. Dit bericht is meer dan een jaar oud, en kan dus inmiddels zijn ingehaald door de tijd

volgt hier de tekst van het persbericht

Door de aanhoudende coronacrisis en de beperkte mogelijkheden die een 1,5 metersamenleving de komende periode biedt is Paradiso genoodzaakt om dit najaar te reorganiseren. Dat betekent dat er in de volle breedte van de organisatie 10% van de vaste contracten beëindigd wordt. Daarnaast worden tijdelijke contracten sinds half april niet verlengd. Dat zorgt er bij elkaar voor dat 60 van de 230 banen dit jaar verdwijnen bij het podium in Amsterdam.

“Het is overduidelijk dat Paradiso één van de laatste plekken in Nederland is die weer op volledige capaciteit mag draaien. Daarmee treft de coronacrisis ons extra zwaar en is de onzekerheid zo nog groter”, aldus interim-directeur Michiel Kleiss. “Hoewel er uitzicht is op een substantieel extra bedrag aan steun vanuit de overheid, maakt dat geen einde aan de financiële onzekerheid en dekt dit nog niet het geld dat wij maandelijks verliezen. Paradiso gaat het zonder deze reorganisatie niet redden. En zelfs dan is de toekomst onzeker. Pas met extra sectorspecifieke maatregelen zoals het verlengen van de NOW-regeling tot maart 2021, krijgt Paradiso perspectief op een toekomst.”
Paradiso verkeert sinds het uitbreken van de coronacrisis in financieel zwaar weer. Het podium is een non-profit organisatie die voor 94% afhankelijk is van eigen inkomsten, waardoor de opgebouwde reserves snel opraken. Op dit moment houdt de NOW-regeling vanuit de overheid Paradiso deels op de been.
Paradiso – Foto door Knelis.jpg

Foto bovenaan:
Scroll naar top